Лудата лига

Топ 7 е в пет точки, късни голове, драми и спорни решения - английското първенство е диамант

Sportinglife
Sportinglife 09:30 ч., 03 Окт 2016
0
909
GETTY IMAGES

Очакванията във футбола са понякога най-лошото нещо - някак замъгляват качеството, затриват донякъде хубавото и оставят привкус за нещо, което не е случва така, както сме чели и слушали, че трябва да е.

Минипримерът е Манчестър Юнайтед, който и добре да играе (както бе в неделя срещу Стоук), остава затиснат под заглавията, че не е успял да бие отбор, на когото Сити и Палас са вкарали по четири пъти.

Макропримерът обаче е Висшата лига и, слава богу, абсолютно всяка брънчица очаквания за този изумителен сезон се оправдава.

А те бяха за най-оспорваната и непредвидима битка за титлата в историята, поне новата такава на английския футбол. И не само на английския.

След 7 кръга имаме 7 отбора, напъхани в пет точки разлика:

Манчестър Сити - 18

Тотнъм - 17

Арсенал и Ливърпул - 16

Евертън - 14

Манчестър Юнайтед и Челси - 13.

Резултатите никога не следват сценария, защото във всеки кръг поне един от големите удря на камък. Бърнли би Ливърпул, който от двете страни на този резултат удари като гост Арсенал и направи реми с Тотнъм.

Юнайтед падна от Уотфорд, направи равен със Стоук. Арсенал нямаше победа до третия кръг. Челси тръгна ударно, за да спре в Суонси, Ливърпул и Арсенал - поред.

Изиграха се вече и няколко топ сблъсъка между тези претенденти, а те - като изключим вероятно Евертън - наистина всички имат апетити за титлата.

Отваряме скоба - оставянето на Евертън встрани от тази елитна компания не е заради съмнения в качеството на отбора или мениджъра Роналд Куман. Просто, за да има този тим шанс за върха, трябва да има ефект "Лестър" - тоест големите акули в лигата да направят колеблив сезон, да сменят мениджъри и да минават през сериозни кризи.

А случаят не е такъв. Те всички са гладни и надъхани за титлата, а имат и класа да я постигнат.

Само през този уикенд Стоук оцеля по невиждан начин при канонадата на "Олд Трафорд", Ливърпул обърна мач в Уелс, след като бе надигран през първото полувреме, а Арсенал спечели с абсурден гол и последния удар в мача - буквално!

Тотнъм напълно надигра и разсъблече Сити, сочен досега за непобедим. Палас спря Евертън, а и му бе отменен редовен гол за 1:2, като съдийските грешки стават все повече - но при динамиката на мачовете, особено решенията за засадите са на границата на простими.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията