Нормални звезди

Мирела Демирева е поредната такава в атлетиката

Динко Гоцев
Динко Гоцев 11:25 ч., 07 Окт 2016
0
532

Много е трудно да си нормален.

Особено около 2016-а в България, особено ако медиите повтарят името ти и тиражират снимката ти. Популярен тук е равно на звезда - по някакъв българско-изкълчен начин, превръщащ хора с неособено големи таланти в немного области, в лица от новините и символи на успеха.

А когато талантът реално го има, големите постижения също, да останеш нормален сигурно също е много трудно. Славата, вниманието, общественият фокус и суперлативите (защото ние лесно хвалим и развенчаваме) вероятно са бреме за психиката.

Не и за Мирела Демирева, която освен с това, че ни събуди със сребро в Рио на скока на височина, не спира да ни впечатлява с нещо, от което ежедневно имаме нужда.

Нормалност.

Впечатлението за нея е, че освен отличен спортист е интелигентно момиче, което учи сериозно, тренира сериозно и опитва да се усъвършенства не само на пистата за лека атлетика.

И дава примери. Уроци по поведение на звезда.

Като да отклониш предложението за паричната премия, която клубът ти трябва да ти даде за постиженията в последните две големи първенства - европейското и олимпиадата. Вместо атлетически клуб "Берое" да награди с парите Мирела, сега ще плати с тях някой турнир в Стара Загора - тоест, ще ги даде за развитие на спорта.

"Печеля достатъчно пари", обяснила Демирева на клуба според сайта BGathletic.com. И тук дори не парите са най-важното.

А жестът. Нормалността.

Ивет Лалова, друга звезда на атлетиката ни от световна величина, не спира да ни показва нормалност от години. Примерът явно е заразен поне за този спорт.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията