Григор "махна нулата" и от Надал

Българинът спечели с 6:2, 6:4 за първи път от деветия опит срещу Надал, отива на полуфинал в Пекин

Sportinglife
Sportinglife 07:50 ч., 06 Окт 2016
0
1306
GETTY IMAGES

Григор Димитров зачеркна още една нула като атестат за класа и успеваемост в големия тенис - първа победа над Рафаел Надал с 6:2, 6:4 в Китай.

След 8 неуспеха в мачове с испанеца, българският ас спечели луд мач на четвъртфиналите в Пекин на турнира с ранг 500 на ATP.

Така единствен непобеден от Димитров, от големите законодатели на модата на корта в мъжкия тенис за последното десетилетие, остава Роджър Федерер.

Новак Джокович и Анди Мъри, другите двама от тази голяма четворка, са губили мачове от нашата топ ракета.

В Пекин мачът бе като дуел на равностойни боксьори - размяна на пробиви от първия гейм, като до 3:2 за Григор Димитров в първия сет никой не успя да си спечели подаването.

Тогава българинът го направи, за да поведе с 4:2, после нанесе нов удар за пробив и затвори частта при 6:2. С четири пробива и нито едно спечелено подаване на световния номер 4 Надал!

Григор не бе приключил - нанесе нов удар при сервирането на испанеца, пети поред за 1:0 във втория сет. Нататък нещата влязоха в по-разумно тенис русло от тази лудост, която гледахме.

Двамата стегнаха подаването, вдигнаха процента на успеваемост от първи сервис и взеха останалите си подавания - идеално за Димитров, който с 6:4 спечели и втората част, с което затвори мача за 93 минути.

Триумфът прати българина на полуфинал в Пекин, където го чака канадското оръдие за начални удари Милош Раонич.

Другата двойка е Анди Мъри - Давид Ферер.

Надпреварата завършва в неделя и е с награден фонд от 2 916 550 долара.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията