5 от 5 и четвъртфинал за Цветана Пиронкова в Сидни

Победа №13 за Цвети в Сидни й донесе и 125 точки за световната ранглиста

Sportinglife
Sportinglife 07:35 ч., 13 Яну 2015
0
665
Getty Images

 Цветана Пиронкова продължава похода си към защита на титлата от турнира в Сидни "Apia International Sydney" с награден фонд $731,000.

Съперничката й в 1/8-финалите Мадисън Кийс се отказа при резултат 6-4, 1-4и Пиронкова записа 13-а поредна победа в турнира.

Победата над 19-годишната американка е втора в основната схема за българката след вчерашния впечатляващ триумф над №8 в схемата Флавиа Пенета (6-3, 7-6(4)) и общо пета за последните пет дни, ако прибавим и трите успеха в квалификациите.

Днешната битка започна с пълна доминация на сервиращите като за четири подавания Пиронкова даде едва две точки на съперничката.

Но при 4-5 гейма ситуацията се промени рязко, Кийс стигна до първия брейкпойнт в мача и наказа разсейването на Пиронкова като открадна откриващия сет с 6-4.

Тази развръзка сякаш разяри най-добрата ни тенисистка и тя потегли мощно с два пробива за 3-0 във втория сет. Кийс успя да върне единия, но Цвети реализира моментален рибрейк за 4-1, а съперничката й се отказа заради контузия.

В четвъртфинала Пиронкова очаква Барбора Захлавова Стрицова. 28-годишната чехкиня, която заема 25-ото място в световната ранглиста, преодоля втория кръг след победа над най-силната австралийка Саманта Стосър със 7:6 (1), 6:2. В мачовете си със Стрицова, Пиронкова има една победа и една загуба.

Победа №13 за Цвети в Сидни й донесе и 125 точки (100 от основната схема и 25 за успеха в квалификациите) за световната ранглиста, които за момента означават изкачване с около 8 позиции до №59 в ранглистата и $19,050 от наградния фонд.

Поставената под №1 в основната схема Симона Халеп се отказа от турнира в Сидни заради заболяване. Халеп обяви, че се надява да се възстанови бързо и да бъде готова за Откритото първенство на Австралия. 

Нейното място зае "щастливата губеща" Никол Гибс, която бе отстранена от Цветана Пиронкова във финалния кръг от квалификациите. 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията