Кой предаде Люпко?

Причините на сърбина за напускането му са аларма - в Левски нещата изобщо не са наред

Динко Гоцев
Динко Гоцев 18:25 ч., 22 Окт 2016
0
1114

Здравето на Люпко му е ценно, ясно е. На години е и не би искал да мисли постоянно за кръвното и сърцето си. Заслужил е друго.

Заслужил е също така да не бъде подлаган на отношението, което казва, че е получил в Левски.

Сърбинът изтъква стряскащи причини за напускането си и поставя здравето чак накрая - съвсем ясно казвайки, че не то е основният му мотив. Ето ги:

1. На първо място е водената срещу мен кампания в медиите още от първия ми ден като треньор на "Герена".

За съжаление тази кампания е инспирирана от хора в клуба.

2. Мои началници са водили нееднократно преговори с други треньори, които да ме заменят и това е информация, която имам от първа ръка.

3. Още след последните два мача от предишния сезон и преди началото на лятната подготовка настоявах отборът да бъде подсилен съществено, повечето от новите футболисти не бяха доведени и одобрени от мен.

Бях принуден да се съглася с тяхното идване, само защото нямах достатъчно играчи на пейката и в тренировъчния процес, което за клуб с амбициите на "Левски" е недопустимо.

4. От проведената през лятото селекция футболистите, взети по мое желание, са единствено резервният вратар Чворович и защитникът Пиргов.

5. Аз лично предложих на ръководството да бъдат привлечени румънецът Сапунару, стоперът на "Партизан" Томич, Зубчев, който сега е в "Лил", Нистор от "Динамо" (Букурещ), както и един измежду Станислав Манолев и Иван Бандаловски.

6. През последните 5 и половина месеца не спирам да слушам как "Левски" на всяка цена трябва да спечели титлата - не коментирам дали настоящият състав има потенциал да го направи.

Но за да се спечели титла, освен отбор, трябва да имаш и клуб. По мои сметки за 10 кръга от началото на първенството "Левски" беше ощетен от съдийски грешки с поне 4-5, а може би и 6 точки. В такива условия никой клуб нищо не може да спечели.

7. Трябва да се борим за шампионската титла, а в същото време шефовете спират премиите на футболистите, които са договорени преди началото на първенството. На първо място сме без загуба, а атмосферата в съблекалнята е още по-негативна заради решението да се спрат премиите.

8. Най-добрите футболисти в отбора - Бабатунде и Нар, нямат автомобили, които са им обещани от лятото. Те се оплакват на мен, а аз няма как да им помогна.

9. Както виждате сами, фигурата на треньора в ПФК "Левски" няма значение, напълно е обезценена. Той не може да направи нищо, а само носи голяма отговорност за резултатите на отбора.

10. По всички гореизброени причини бих искал да се разделим, защото работя под твърде голям стрес и в лоша атмосфера, с което рискувам здравето ми сериозно да се влоши.

А животът ни е само един. Щастлив съм и ще помня винаги, че моят последен клуб като треньор е "Левски".

Значи - имаме предателство отвътре, като началниците му преговарят с друг треньор, а едновременно с това инспирират и кампания срещу явно нежелания настоящ такъв, а в добавка искат от него титлата.

Това е като да те пратят на електрическия стол, като ти казват, че ток няма, а в същото време да правят тестове с ел техника и да те чакат. А, а и да ти нареждат да светнеш и да дадеш енергия на цял град, като си на стола, нищо, че ти ще изгориш тъй или иначе.

Ситуация, в която вероятно Люпко далеч не е първият треньор на някой от двата ни гранда.

Плашещи са думите му "фигурата на треньора в ПФК "Левски" няма значение, напълно е обезценена. Той не може да направи нищо, а само носи голяма отговорност за резултатите на отбора". Те са аларма, че в клуба много неща не са наред.

Разбира се, това е една страна на историята - страната на Петрович. Чакаме реакцията на клуба.

Защото шокът е огромен, треньорът си тръгва без загуби на първо място, час преди мач от първенството и казва изключително тежки думи към ръководството.

То не бива да мълчи, а ако има вина и в тези обвинения има истина, да вземе мерки.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията