Лестър пак в Копенхаген за Хелоуин, но без бира и маскарад

Тази година няма да има парти до зори с Костенурки нинджа, а мач от Шампионската лига

Sportinglife
Sportinglife 10:40 ч., 31 Окт 2016
0
600

Хелоуин - денят на маскарада преди Вси светии, е популярен вече и у нас. Мнозина вероятно дори не знаят защо трябва да се гримират или да обличат странни костюми, но...

Купонът е наследник на келтска езическа традиция, но в случая не историческата справка е важна. А фактът, че и футболистите, и отборите, участват в маскарада. Нормално - и те са хора, имат нужда от разпускане след напрежението на поредния мач.

А в ерата на социалните мрежи вече можеш да не си сам и в тоалетната, какво остава да споделиш нещо толкова цветно и различно като костюма ти за Хелоуин...

Кристиано Роналдо (долу) изчака няколко часа след съботния си хеттрик за Реал срещу Алавес (4:1) и показа премяната си за маскарада.

Той има традиция да споделя всичко в instagram с вярната си армия последователи.

Бразилското дуо на Ливърпул Роберто Фирмино (долу) и Филипе Коутиньо по традиция също не пропускат такава възможност. След 4:2 над Кристъл Палас Фирмино стана Батман, а съотборникът му и съпругата му Айни също се включиха в партито.

Чакат се още футболни изненади от Хелоуин в следващите часове, но едно е ясно - в Лестър цари тъга заради отсъствието на парти като миналогодишното...

Историята бе велика - Клаудио Раниери, който опитваше след всеки кръг да надъхва, но и едновременно да маха напрежението от лидерската позиция от главите на играчите си, организира купон в Копенхаген.

В неделя, 31 октомври, Лестър обърна от 0:2 до 3:2 Уест Бромич и остана на върха, а часове по-късно пиеше бира из улиците на датската столица.

Няколко играчи бяха облекли костюми на Костенурките Нинджа, като се снимаха с хора по улиците, танцуваха пред бар и се забавляваха. Купон до зори.

Звездите на Лестър толкова харесали идеята, че я повторили на Коледа, но този път нямаше фотографи и папараци, за да не се повтарят някои конфузни кадри и запечатани мигове от първото парти.

За съжаление Лестър тази година не може да иде до Копенхаген... Чакайте... всъщност - точно там ще е отново за Хелоуин!

Съдбата си направи странна шега с английския първенец.

В сряда той гостува точно на Копенхаген в Шампионската лига. Е, отново в позната обстановка за Хелоуин, а?! Но този път без костюми, бири и танци из баровете до зори.

Няма да има махмурлук.

Маскарадът ще е на терена в синия екип и сериозен мач.

Класики през годините на този ден са фотосесии на Ювентус - с фланелки на тима под костюмите, организирани от клуба. Както и интервюто на Андреа Пирло преди няколко години, когато след мач с Катаня се яви пред камерите в микс зоната с "друга глава" заради празника.

Футболният хелоуин има и бележити почетни участници като Питър Крауч, който съвсем сполучливо е в костюм, отговарящ на кокалестото му тяло (долу).

Както и култови отборни изпълнения на карето от Челси Флоран Малуда, Саломон Калу, Дидие Дрогба и Клод Макелеле.

И на Арсенал (долу), който тази година вместо да празнува Хелоуин ще пътува до София...

Изобщо - маскарад, на който и обикновените хора, и асовете от пашкулирания звезден свят на футбола, се забавляват по сходен начин.

Разликите вероятно са само в цените на костюмите за този най-шантав ден от годината.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията