Бербатов: Мога и искам да играя във Висшата лига

Българинът говори по радио BBC на "Уембли" за това, че си търси отбор в Англия

Sportinglife
Sportinglife 23:40 ч., 02 Ное 2016
0
715
GETTY IMAGES

Димитър Бербатов не се е отказал от футбола и иска да играе още този сезон, при това в най-силното първенство на света.

Българската звезда бе сред ВИП-гостите на Тотнъм на "Уембли", където редом с агента си Емил Данчев изгледа сблъсъка с Байер Леверкузен в Шампионската лига, загубен от английския тим с 0:1.

Водещият на предаването за мача на радио BBC Марк Чапмън, който е едно от лицата и на най-популярното тв предаване на компанията - Match of the day, както и Анди Таунзънд, анализатор на медията, "хванаха" 35-годишния Бербатов за кратко включване в минутите преди мача.

"Разбира се, трудно е за футболист, който не играе - в случая това съм аз - каза Димитър. - Надявам се скоро да намеря отбор. Във футбола или можеш да играеш, или не. Възрастта няма значение.

Надявам се да ме видите на игрището скоро. Вероятно е това да е стане тук в Англия. Веднъж играеш ли във Висшата лига, трудно е да искаш да отидеш другаде..."

"Значи може да ви видим скоро по терените на Висшата лига?", запита Чапмън.

"Да, дано стане така. Аз искам да забавлявам хората - отвърна Бербатов. - Някои играчи доказват, че възрастта не им пречи.

Вижте Тоти, той играе на 40 години. Райън Гигс бе отличен, когато бях в Юнайтед и остана на терена доста дълго... Казват, че спортистите умират два пъти - първият път е, когато спреш да се състезаваш. Дано още не съм стигнал до това състояние..."

"Играчи като Димитър са рядкост в наши дни, той е като Теди Шерингам, може да даде много качество на доста тимове в Англия", включи се Анди Таунзънд.

"Благодаря, това искам да кажа и аз. Знам на какво ниво съм и в какво състояние.

Ще съм щастлив да играя за отбор, който има нужда от моя опит, визия и знания за играта. Някой, който ме иска", завърши Бербатов включването си преди мача от Шампионската лига в радиопредаването на BBC.

Остава да видим - може ли наистина след месеци извън тренировъчен процес с клубен тим, без игрова практика и на 35 години (през януари ще навърши 36), Бербатов да направи това невероятно завръщане и то на най-високото възможно ниво.

Деветката има 94 гола във Висшата лига с Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм.

Дали някой тим няма да му даде шанс все пак да стигне кота 100, а едва след това да се откаже?

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията