Как да вкараш гол на Супермен?

Вратарят Пабло Орекоечея реши един ден, че да седиш 90 минути между гредите в сиво е скучна работа

Sportinglife
Sportinglife 09:05 ч., 07 Ное 2016
0
1808

Да откриеш себе си на 28 години не е най-изненадващото и странно нещо в живота. Да ти помогне съпругата ти - също се случва нерядко...

Вратарят на парагвайския Гуарани осъзна една вечер, че жена му е права. "Твърде скучно е постоянно да си облечен в сиво на терена - каза му Мария. - Защо не пробваш нещо по-ярко, когато си на вратата. Нещо, което да развълнува феновете?".

И Пабло Орекоечея си помисли - защо пък не?

На следващия мач срещу Рубио Ну, едно от най-неприятните места за гостуване в Парагвай, стражът пази с розова фланелка.

"Трябваше да изтърпя подигравките на агитката на домакините - разкрива Пабло. - Наричаха ме кабаретна проститутка, както и други неособено приятни неща. Но всъщност ми бе смешно, а съотборниците ми одобриха. Освен това не допуснах гол."

Годината е 2009-а, а до този момент Орекоечея е един слабо известен уругвайски вратар, който пази на отбори, далеч от елита на футбола в Южна Америка. Записва един мач с екипа на Архентинос Хуниорс в Аржентина, но пробивът идва на 28 в Гуарани.

Розовата фланелка е само началото. Пабло се хваща здраво за идеята, че екипите му трябва да са различни, да остави следа.

Първият опит с картинка е направо шедьовър - фрагмент от "Създаването на Адам", изумителното творение на Микеланджело Буанароти от Сикстинската капела.

Отзивите в дълбоко религиозния Парагвай не са изцяло позитивни, но феновете дори на съперниците си харесват вратаря - различен е, прави шоу. Както би казала жена му - вече не е скучен.

Нататък нещата излизат извън сериозната тематика с Микеланджело и влизат във великолепния свят на рисуваните герои.

"Първо сложих на екипа си Хоумър Симпсън - разказва Пабло. - Вестниците бяха пълни с мои снимки, а нападател на съперника каза, че се разсейвал при корнерите, като ми е гледал фланелката. Освен това победихме, та реших да продължа."

В следващите месеци Орокеоечея сменя 44 екипа с култови герои като Спайдърман, Батман, Супермен, Розовата пантера, Том и Джери, Клоунът Кръсти, Хълк и всякакви възможни разпознаваеми типове от света на анимацията.

С фланелката на Супермен прави най-големия си мач, като спира след дузпи Ривер Плейт в Копа Либертадорес. С екипа, върху който е Батман, печели титлата на Парагвай.

Днес този колоритен тип пази на третодивизионния Атлетико Депортиво де Мерло, където отново показва понякога своите несравними екипи. Но невинаги е титуляр - на 35 години е и проблеми с травми не позволяват да играе всяка седмица.

Това, което пропускат феновете, когато не е на терена, не са спасяванията му с плонжове през цялата врата. Или излизания в стил Чилаверт, да речем.

А да се посмеят с поредния култов типаж, греещ на фланелката му.

Най-доброто решение на семейство Орекоечея взе женската му половина преди 7 години.

Дотогава никой не знаеше за Пабло, а след онзи момент често именно той е звездата на шоуто.

Буквално.

Супермен, Батман, Човекът - Паяк...

Как вкарваш гол на такъв супергерой? Невъзможна работа...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията