Луис Енрике: Искаме Меси в Барселона още дълги години

Наставникът на Барселона се опита да разсее слуховете за проблеми в състава на каталунците.

Sportinglife
Sportinglife 18:45 ч., 14 Яну 2015
0
936
Getty Images

Наставникът на Барселона Луис Енрике се опита да разсее слуховете за проблеми в състава на каталунците.

Меси: Не съм искал да уволняват никого

"Нямам намерение да напускам. Нито заради Челси, нито заради Манчестър Сити", заяви Лионел Меси в началото на тази седмица.

"Думите на хората ме уморяват. Това са чиста проба глупости. Всичко, което се говори е лъжа. Ръсят се слухове, защото искат да ни наранят. Боли още повече, защото идва от наши хора, а ние трябва да сме сплотени", каза още Лео.

След бурната минала седмица, която бе белязана от уволнения и сътресения на "Камп Ноу", Барса отново изглежда сплотена. Неделната победа с 3:1 над шампиона Атлетико Мадрид вдъхна допълнителна доза позитивизъм в лагера на "блаугранас".

На пресконференцията преди двубоя реванш с Елче за Купата на краля, Луис Енрике заяви, че се надява Лионел Меси да остане още дълги години в отбора на Барселона.

"Всички мислим и се надяваме, че Лео ще остане в Барселона още дълги години. Това е желанието ни не само като служители на клуба, а като фенове на Барса. Изобщо не допускаме да не е при нас следващия сезон", заяви Енрике.

Целта пред каталунците е да продължат да побеждават и да постигнат колкото се може повече трофеи след безуспешната 2014 г.

"Нашите съперници не могат да спечелят всичко. Трябва да се възползваме от грешките им. Примера ще бъде решена в последната минута, ако мога да се изразя така. За Шампионската лига и Купата на краля - ще видим. Там мачовете са на директни елиминации", обясни специалистът.

Обстановката се успокоява

Обстановката се успокоява

Напрежението ескалира след загубата от Реал Сосиедад с 0:1 в Примера. Енрике позволи на Неймар и Меси да се върнат с два дни закъснение след зимната пауза, а след това ги остави резерви срещу баските.

"Време ли е вече да вляза?", попитал аржентинецът на полувремето и кавгата започнала. Лео влезе, но резултатът остана непроменен.

Барселона изостава само на точка зад Реал Мадрид, но е и с мач повече заради участието на "кралете" в световното клубно първенство. След победите над Елче и Атлетико Мадрид напрежението изглежда туширано.

"Най-важното нещо е да продължим да следваме настоящия си ритъм и да останем сплотени. Ние сме едно цяло, в което се обсъжда какво може да бъде подобрено и как да нанесем удар по съперниците. Ситуацията е нормална - като във всеки голям клуб", успокои феновене Енрике.

Той коментира и кризата с контузени в отбора.

"Неймар се възстановява след бруталното влизане, но във футбола тези неща се случват. За радост контузията не е толкова сериозна и съвсем скоро той ще е напълно възстановен", каза треньорът, който няма да може да разчита на Шави Ернандес срещу Елче.

"Той отпада от групата за утре, но и при него не става въпрос за сериозен проблем и скоро ще го видим на терена."

Темата "Луис Суарес" също не остана незасегната, след като уругваецът започва да намира себе си в Примера.

"Физически той е в страхотна форма. В технически, чисто футболен план, продължава да се разгръща. С напредване на времето и участието му в повече мачове съм убеден, че ще допринесе с невероятни неща на отбора", убеден е Луис Енрике.

В мача срещу Елче наставникът ще даде шанс на някои от младоците след комфортното 5:0 в първия двубой.

"Те трябва да трупат опит и да получават колкото се може повече игрово време. Ще подходим към този мач като към всеки друг. В по-общ план целта ни е да продължим да побеждаваме и да трупаме точки в първенството. Добрият футбол ще ни доближава до победите. Затова ще продължаваме да играем атрактивно", завърши Енрике.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията