Наричайте го Дани "Марадона" Дринкуотър

Дортмунд счупи рекорд по голове в Шампионската лига

Sportinglife
Sportinglife 10:50 ч., 08 Дек 2016
0
756

Шампионската лига отся 16-те, които отиват на елиминации през пролетта, като изненадите са малко. Кой срещу кого може и не може да се падне - ето ви възможностите, вариантите, сметките и фактите:

- Победители в групите са Арсенал, Наполи, Барселона, Атлетико, Монако, Борусия Дортмунд, Лестър и Ювентус.

- Подгласници останаха ПСЖ, Бенфика, Манчестър Сити, Байерн, Байер Леверкузен, Реал, Порто и Севиля.

Така Арсенал може да срещне всеки от втория списък, без Сити и ПСЖ.

Наполи има седем възможни съперника (без Бенфика).

Барса и Атлетико имат пет варианта - някой измежду вторите тимове без Севиля и Реал, каталунците не могат да играят и със Сити, а отборът на Чоло Симеоне няма как да се падне и с Байерн.

Монако не може да срещне ПСЖ и Леверкузен.

Дортмунд няма да играе с Реал, Байерн и Леверкузен.

Лестър чака всекиго извън Порто и Сити.

А Ювентус е със седем опции за съперник, като изключената е Севиля.

Жребият е на 12 декември, а осминафиналите - от 14-15 февруари, та до 14-15 март. Четвъртфиналите са на 11/12 април и 18/19 същия месец. Полуфиналите идват на 2/3 и 9/10 май, а финалът в Кардиф е на 3 юни 2017-а.

Какво отличи груповата фаза? Кои са постиженията, рекордите, както и някои леко неуместни, но все пак интересни сравнения?

- Байерн е имал средно 71,5 процента владеене на топката в мачовете си - №1 по този показател. Втори е Барселона с 65,3 %, а трети - отпадналият от Шампионската лига и отишъл в Лига Европа английски Тотнъм с 63,6 процента.

- Барселона си подаде 993 паса срещу Борусия Мьонхенгладбах, което е рекорд за последните 12 години в турнира.

- Дортмунд вкара 21 гола в шестте мача (14 във вратата на Легия) и счупи най-доброто постижение за груповата фаза в историята.

- За първи път от 8 сезона Джанлуиджи Буфон изпусна мач за Юве от турнира - дадоха му почивка при 2:0 над Динамо Загреб в сряда.

- Реал вкара 2 на Дортмунд за 2:2 в последния мач и продължи серия от 33 поредни двубоя в Шампионската лига, в които е записал попадение.

- ЦСКА Москва няма "суха мрежа" в 28 поредни мача от надпреварата. А личното "постижение" на вратаря им Игор Акинфеев е още по-мрачно - 39 двубоя поред.

- Лестър се гордее не само с класиране в елиминациите в дебюта си в турнира. Шампионите на Англия имат в състава си Дани Дринкуотър, който записа 6 мача в групата. Толкова в цялата си кариера, но в стария турнир на шампионите, е изиграл Диего Марадона...

В чудния свят на модерния футбол при всичките му статистики, изпъква и това куриозно, но вярно фактологически сравнение. Наричайте го Дани "Марадона" Дринкуотър, или дори Диего Дринкуотър...

Малко хумор за финал на битките в груповата фаза от турнира на богатите.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията