Квитова свали Пиронкова от трона в Сидни

Пиронкова и Квитова се сблъскаха в абсолютно копие на миналогодишния полуфинал

Sportinglife
Sportinglife 12:00 ч., 15 Яну 2015
0
575
Getty Images

Петра Квитова свали изтощената Цветана Пиронкова от трона в Сидни след 7-5; 6-1 на полуфинал. Шампионката странно не получи "уайлд кард" от организаторите и днес си пролича, че излиза на корта за седми ден поред, след като тръгна от квалификациите.

Пиронкова и Квитова се сблъскаха в абсолютно копие на миналогодишния полуфинал, но този път крайният резултат означаваше първа загуба от 15 двубоя за нашето момиче в Сидни. Българката проби още в първия гейм на мача благодарение на 3 непредизвикани грешки от ракетата на чехкинята. Цвети удържа подаването си за 2-0, но видимо се задъхваше под мощните атаки на съперничката още в началните минути.

След пробива Квитова взе 20 от общо 23 точки на свой сервис в сета, обърна резултата от 3 гейма за 3-2, но 17-те непредизвикани грешки поддържаха равновесието до 6-5. Тогава лесна грешка на Пиронкова от иначе стабилния ѝ през тази седмица бекхенд, даде два брейкпойнта на Квитова. После намеса на мрежата принуди Цвети да върне плитка топка в полето на чехкинята и поредният снаряд от форхенд приключи сета.

Във втория Квитова продължи с безмилостните атаки от сервис и форхенд, като бързо натрупа аванс от 3-0. Скоростта на втория начален удар на Пиронкова, който в откриващия сет ѝ осигури 10 точки от 13 възможни, вече едва минаваше границата от 100 км/ч. Цвети удържа подаването си за 3-1 преди нова серия от 3 гейма за Квитова да приключи полуфинала след 68 минути на корта.

Световната №4 ще спори за трофея с Каролина Плишкова, която се разправи с 6-3; 6-2 с миналогодишната финалистка Анджелик Кербер.

А полуфиналът в Сидни подсигури на Пиронкова 210 точки за ранглистата при жените, с които тя може да се върне в Топ 50 от понеделник.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията