Роберто Манчини

Ще успее ли Роберто Манчини да върне Интер към успехите?

След шест години пауза Роберто Манчини се завърна в Интер

Sportinglife
Sportinglife 10:10 ч., 17 Ное 2014
0
378
Inter.it

След шест години пауза Роберто Манчини се завърна в Интер. Той поема поста от Валтер Мадзари, чиято оставка бе приета от ръководството.

Събитията от последните дни в Интер всъщност се очакваха отдавна

Идването на Мадзари при „нерадзурите” през лятото се прие като крачка напред – и за треньора, и за клуба. Но той така и не успя да изгради отбор, способен да се конкурира с останалите водещи тимове в Италия.

От 11 мача през сезона до тук Интер има само 4 победи

И само една от тях – срещу Сасуоло е убедителна. На полето не личеше, че играчите знаят какво правят. Удивително е, че Мадзари издържа толкова дълго и при натиска, който му се оказваше след идването на новия президент Ерик Тохир. Индонезийският бизнесмен стана собственик на клуба и почти веднага показа, че езикът му е дълъг, а действията хаотични.

На няколко пъти Тохир обявяваше, че Мадзари има огромен кредит да доверие. За последно репликата се чу преди около месец. Впоследствие много неща се промениха.

Всъщност новият президент е един от подводните камъни и за новия треньор

Защото Тохир в никакъв случай не е толкова склонен да развързва кесията, колкото бе Масимо Морати. Именно по тази причина настоящият Интер разполага с много по-малко опитни играчи. А в последните години Манчини работеше в клубове с огромни финансови възможности като Манчестър Сити и предишния Интер. И точно заради неспазените обещания за добре финансирана селекция напусна Галатасарай.

От друга страна обаче специалистите припомнят, че именно това бе треньорът извел Фиорентина и Лацио до успех в турнира за Купата на Италия и до полуфинал в несъществуващия вече турнир за Купата на УЕФА за Лацио. И то в моменти когато двата клуба трябваше да продават ключови играчи, за да оцелеят финансово.

Около Интер винаги е имало много кандидати за треньорския пост

Още в края на миналия сезон бяха спрягани различни варианти – Франк де Бур, Синиша Михайлович, Михаел Лаудруп...Те бяха актуални и сега. Тохир обаче предпочете да се огледа в Италия.

За Манчини постът в Интер вероятно е последния шанс да докаже уменията си на треньор

Четирите сезона в Манчестър Сити бяха противоречиви. Италианецът спечели първенството и Купата на страната, но играта на тима му бе неубедителна. Резултатите в Европа също липсваха. Противоречив бе и сезонът в Галатасарай. Загубата в първенството за сметка на Фенербахче беше сигнал, че двете страни ще се разделят. От юни насам Манчини изчакваше някой от колегите му в силни отбори или в платежоспособни такива да подаде оставка, за да се превърне във вариант за заместник. Сега получава възможност да реанимира треньорската си кариера.

Този Интер обаче е различен от предишния Интер не само заради президента

Заминаха си Естебан Камбиасо, Хавиер Санети, Диего Милито, Валтер Самуел. На тяхно място дойде генерация от играчи, който разполагат с потенциал, но не и с качество. Футболисти като Матео Ковачич, Хуан Хесус, Мауро Икарди преди бяха изключение, отколкото правило, както е сега. В същото време опитните футболисти като Видич, Паласио и Ранокия са отстъпили мястото си на младите си колеги.

Роберто Манчини

„Трябва час по-скоро да започнем работа. Убеден съм, че тимът е конкурентноспособен, но таблицата с класирането не показва това. Ще трябва да го променим”.

Манчини ще трябва час по-скоро да промени тази тенденция. Според специалистите по всяка вероятност Интер ще смени и схемата на игра от 3-5-2 на 4-4-2 с пределно наситена средна линия.

Самият треньор също осъзнава, че време за губене няма.

Всъщност за новия наставник първото предизвикателство е да получи най-доброто от играчите си.

Нещо, което бе най-големият недостатък на Валтер Мадзари.

Успокояващото за феновете на нерадзурите, е че няма клуб, в който Манчини да е работил, който да не е печелил трофей.

Дали ще успее отново в Интер обаче предстои да разберем...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията