Пеп срещу Колимор, Клоп срещу Невил, Жозе срещу Оуен

Мениджърите изригнаха срещу тв експерти, които критикуваха тях или играчите им

Sportinglife
Sportinglife 17:00 ч., 14 Дек 2016
0
1244

Когато палавият вратар на Ливърпул Лорис Кариус изпусна топката от ръцете си и струваше загубата от Борнемут с 3:4, Юрген Клоп едва ли е бил щастлив. Но защити стража. Както прави всеки мениджър, за да не струпва допълнително напрежение върху играчите си.

Дотук всичко е наред.

"Кариус не е достатъчно добър, за да е в отбор, който се бори за титлата", категоричен бе в студиото на Sky Гари Невил. Легенда на Манчестър Юнайтед.

Подкрепи го Джейми Карагър - легенда на Ливърпул.

В дните след онзи мач Кариус даде интервю и каза, че не му пука от мнението на Невил. Нито дума за Карагър.

Седмица по-късно немският вратар отново бе символ на несигурност, пусна сравнително лек гол и Ливърпул пак не би - 2:2 с Уест Хем.

В студиото Карагър и Невил пак го посочиха с пръст като слабото звено.

"Бившите играчи явно са забравили, че критиките не влияят особено позитивно - реагира този път Клоп. - Братята Невил например.

Единият от тях бе мениджър на Валенсия, той не показа там, че има око за играчи, защо коментира такива по телевизията?".

Настана война с думи. Гари отвърна в twitter, че не е и професионален готвач, но може да помирише, кога едно ядене е развалено.

Клоп отвърна, че не ползва twitter и Невил трябва да се обърне директно към него, за да му каже нещо. Нито дума за Карагър.

Мина ден от тази забавна буря, завихрена от медиите допълнително, та се включи и Пеп Гуардиола.

Тоест, почна се с колонката на Стан Колимор в "Дейли Мирър", където бившият голаджия на Ливърпул, Вила и Анлия написа:

"Ако Гуардиола си е мислил, че ще надиграва отборите в Англия с владеене на топката в 90 процента от времето, много се е заблудил. Ако си е мислил, че ще отива на терените на Уотфорд, Лестър и Стоук, и те ще отварят коридори за играта с пасове на неговия тим, значи се лъже и мисли, че е още в Испания."

На пресконференцията на Сити преди мача с Уотфорд, репортер от испанския "Мундо депортиво" пита Пеп за мнението на експерта.

"Стан Колимор...?", очевидно с ирония отвърна Гуардиола, а след това вдигна рамене, че не знае кой е това.

След което Стан нанесе нов удар, пак през twitter:

"Ако Гуардиола не знае кой съм, няма проблем.

Можеше да провери кой е Брайън Клъф, който преди години ми даде път в Нотингам, и който започна от нулата, за да стигне до върха."

Няколко часа след новия viral скандал между мениджър и критикуващ бивш футболист, тръгна трети.

"Златан Ибрахимович не е достатъчно подвижен и няма стил на игра като нападател на Юнайтед", анализира Майкъл Оуен, който също игра за "червените дяволи".

"Не мога да разбера като какъв го казва Оуен, след като Златан ще вкара за един сезон повече голове тук, отколкото Оуен за три", отвърна лютият Жозе Моуриньо.

Дали Невил разбира от играчи, кой е Стан Колимор и колко гола има Оуен, за да го надмине Златан... Словесните войни забавляват Англия.

Трима големи мениджъри, водещи три от най-големите клубове във Висшата лига, бяха въвлечени в тях.

А още сме по средата на сезона.

В напрежението, което ще дойде с решителните рундове, такива престрелки изобщо няма да ни правят впечатление.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията