Григор Димитров

Григор, Нишикори и Раонич са способни да объркат сметките

Може ли да станем свидетели на нова изненада в Големия шлем?

Sportinglife
Sportinglife 14:15 ч., 15 Яну 2015
0
1679
Getty Images

Стан Вавринка бе името, което обърка сметките на букмейкърите преди година, печелейки абсолютно изненадващо Откритото първенство на Австралия. Рафаел Надал и Новак Джокович се пребориха за честта на най-големите съответно на Ролан Гарос и Уимбълдън, след което последва шокиращият успех на Марин Чилич на US Open.

Коефициенти за краен победител при мъжете на Australian Open

1. Новак Джокович - 2.00
2. Роджър Федерер - 6.50
3. Анди Мъри - 7.50
4. Рафаел Надал - 8.50
5. Стан Вавринка - 13.00
6. Кей Нишикори - 15.00
7. Григор Димитров - 23.00
8. Милош Раонич - 41.00
9. Томаш Бердих - 41.00
10.Давид Ферер - 67.00

След изпълнената с изненади 2014-а, заложните къщи изглеждат малко по-предпазливи, вслушвайки се в прогнозите на специалистите, че тенденцията от миналия сезон може да продължи.

Финалът в Ню Йорк между Марин Чилич и Кей Нишикори бе първи от 2005 г., в който не участва някой от голямата четворка - Федерер, Надал, Джокович, Мъри. Знаменитият квартет подели 41 от последните 46 Големи шлема, като освен Вавринка и Чилич, само Гастон Гаудио, Марат Сафия и Хуан Мартин Дел Потро дръзнаха да оспорят господството му.

Някои от букмейкърите са нетърпеливи за старта на Australian Open и вече приемат залози за краен победител, а според коефициентите, Кей Нишокори, Григор Димитров и Милош Раонич са тенисистите с най-големи шансове да объркат сметките на фаворитите.

Кей Нишикори - коеф. за победа 15.00

След като бе обявен за Откритие на годината през 2008-а, кариерата на японеца постоянно върви нагоре. Нишикори се поздрави с невероятен минал сезон, в който се изкачи до №5 в световната ранглиста.

Факт

Нишикори се поздрави с невероятен минал сезон, в който се изкачи до №5 в световната ранглиста.

Като тийнейджър той отива в Щатите без да знае и дума на английски, започвайки тренирорвки в академията "Болетиери" във Флорида. Скоро след това става най-младият тенисист с титла от АТР веригата след Лейтън Хюит.

Страхотно влияние върху развитието на Нишикори през последната година оказа Майкъл Ченг, който до голяма степен се опитва да предаде най-доброто, което виждахме от него преди години и на възпитаника си.

Нишикори постигна едва четвъртата си победа над опонент от топ 5 над Роджър Федерер в Мадрид, след което последваха гръмки успехи.

В Ню Йорк Кей изигра незабравими трилъри. Първо отстрани Милош Раонич в двубой на "младите пушки", след което се справи и със Стан Вавринка. Но победата му над Новак Джокович бе наистина феноменална.

Нишикори не успя да се пребори с Чилич за титла от Шлема, но насади трайно фактора страх у съперниците, които се изправят срещу него. Коефициентът му за победа в Мелбърн е 15.00, но със сигурност ще има такива, които ще му се доверят.

Григор Димитров - коеф. за победа 23.00

Миналият сезон бе спиращ дъха за родната сензация в мъжкия тенис - Григор Димитров. Полуфиналът на Уимбълдън окончателно потвърди, че Димитров вече е голям фактор в тура.

В прав текст

На турнира в Бризбейн представянето на българина не бе на топ 10 ниво, но все пак това е първият турнир за годината.

Трите титли на различни настилки направиха впечатление, а Джон Макенроу, Матс Виландер и Анди Родик бяха само част от легендите, които предрекоха, че най-доброто от Григор тепърва предстои.

На турнира в Бризбейн представянето на българина не бе на топ 10 ниво, но все пак това е първият турнир за годината.

Преди да се обвърже с австралийския фитнес гуру Роджър Рашийд, българинът изглеждаше крехък физически, но това вече е избледняващ спомен. По-скоро се забелязват слабости в играта му, отколкото проблеми от кондиционно естество.

Димитров може всичко на корта, но често му липсва агресията и способността да смени ритъма, когато нещата не вървят на добре.

"Играх срещу бъдеща звезда. Той вече е играч от топ класа с арсенал от невероятни удари", бяха думите на Новак Джокович след полуфинала на Уимбълдън и те казват всичко.

В лицето на Димитров България припознава може би най-голямата си спортна звезда след Христо Стоичков, но това окончателно ще стане факт с титла от Големия шлем.

Ицо и "трикольорите" на Пената объркаха сметките на големите през 1994 г., а ако Григор запази постоянство, винаги ще е сред имената, на които ще се обръща специално внимание преди големите турнири.

Милош Раонич - коеф. за победа 41.00

Канадецът е изключително интересен тенисист, чието най-силно оръжие е сервисът.

В прав текст

Канадецът е изключително интересен тенисист, чието най-силно оръжие е сервисът.

За разлика от Григор Димитров, който изглеждаше повече като статист срещу Роджър Федерер на полуфиналите в Бризбейн, Милош притисна здраво Маестрото в спора за трофея.

Опитът и извънземната класа на швейцареца си казаха думата, но роденият в Черна гора Раонич игра като равен с него.

Милош Раонич достигна четвъртфинали в Индиън Уелс, Маями и Монте Карло, преди да стигне до финала на Мастърс в Рим, загубен от Новак Джокович.

Подобно на Григор, през 2014-а Раонич достигна до полуфинал на Уимбълдън, където загуби от Роджър Федерер.

Треньор му е известният хърватски тенисист от близкото минало Иван Любичич.

Според някогашния шампион с "шахматистите" в турнира за Купа "Дейвис", Раонич и Григор имат най-голям шанс за титла от Шлема именно на Уимбълдън, но двамата с Нишикори са сред потенциалните големи изненади и на стартиращия след дни Australian Open.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията