Право в целта с Жаклин Михайлов: Полъх на арабска пролет

Прогнозите за четвъртък, 29 декември, на експерта в залозите

Жаклин Михайлов
Жаклин Михайлов 15:00 ч., 29 Дек 2016
0
712
GETTY IMAGES

Доста богат избор и в днешния футболен ден. Десетина дестинации, които дават футболни зрелища.

Имаме едно голямо дерби и то е в Египет. Тяхното голямо местно дерби на град Кайро.

В миналото стадиона се пълнеше със 100 хиляди души. След това имаше някои проблеми и сега не знам дали ще бъде допуснато атмосферата да бъде толкова гореща. Както и да е публиката не играе на терена. Замалек – Ал Ахли, дойде моментът на истината.

Символичните гости използваха международните ангажименти на Замалек и окупираха първото място. Замалек обаче спринтира и днес има възможност да съкрати разликата, а с оглед на двата мача в запас на практика да излезе на първо място. Традицията обаче е изцяло в полза на Ал Ахли.

По същество, Замалек е в серия от 10 мача у дома без допуснат гол. Залагам, че това днес ще приключи – гол/гол на 2,35 в ЕФБЕТ.

Два мача от Чемпиъншип. Много сериозно дерби между Астон Вила и Лийдс. Най-накрая възраждането на „белите“ е факт. При равен брой мачове – по 23, Лийдс има цели 7 точки в повече. Астон Вила обаче е без загуба у дома в 11 поредни двубоя.

И с пет поредни победи на „Вила Парк“. Но срещу съперници, които са далеч от нивото на Лийдс. Ще рискувам силно с 2 на 3,85 на ЕФБЕТ. Другият мач между Родъръм и Бъртън определено не носи същия заряд. Родъръм почти сигурно ще се качи на асансьора, Бъртън е с единия крак. В дербито на опашкарите разчитам на голове – над 2,5 за 1,85 в ЕФБЕТ.

От единия край на Европа към другия – Турция. Последни мачове за купата.

Ясно е, че водещите отбори гледат да вземат победи и точки с дозирано усилие. Бурсаспор – Айдънспор под 3,5 гола 2,10 в ЕФБЕТ. Разчитам, че домакините няма да се правят на велики и ще пуснат гостите със сравнително малко голове в мрежата. И Фенербахче –Менемен твърд хендикап от 0-1 за 1,55 в ЕФБЕТ.

Тук е възможна сериозна съпротива до първия гол. Което директно ме насочва към една рядка възможност – „фенерите“ второ полувреме над 1,5 за 1,95 в ЕФБЕТ.

Под лупата днес поставям купата на лигата на Португалия. Няколко встъпителни слова за строежа на конструкцията. Играят се по 3 мача в 4 групи и само победителя продължава напред в полуфиналите. Днес започват, а след около месец приключват. Естествено едни отбори ще играят по два пъти у дома, други по веднъж.

Миналата година Порто не излезе от групата и дори останаха последни. Бенфика спечели купата.

По някаква ирония и миналата година, и сега Брага и Рио Аве са заедно в група, в която не присъства един от тримата големи. Миналата година Брага излезе от групата след като в последния мач направи равен на Рио Аве като гост. Днес двата отбора едва ли ще бъдат много резултатни –под 2,5 гола за 1,70 в ЕФБЕТ. Странно колко много бонуси получава Морейрензе за мача с Белененсес.

Дропът е близо 5 десети от 2,60 до 2,10. В ЕФБЕТ единицата на 2,15. Може и да е блъф, но няма как да не отчета толкова силни индикации. Има и логика, Морейрензе победи в първия си мач, и при победа днес, теоретично може дори да се класира напред в турнира.

Това би станало ако Порто не победи Файрензе. Много късно през нощта Бенфика приема ПасошФерейра, мачовете между съперниците завършват редовно 3-0 или 2-0. Хендикап на 1,70 за 1 в ЕФБЕТ.

С оглед на традицията завършвам с два баскетболни двубоя, но не отзад Океана. Двубоите са от Евролигата. Баскония – Макаби над 159,5 за 1,85 в ЕФБЕТ и Милано – Жалгирис -2,5 точки за 1,95 в ЕФБЕТ. И в двата случая разчитам на добрата експертиза.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията