Какво ни очаква през 2017-а в Лигата на извънземните?

Нещата вървят към трети пореден финал между Кливлънд и Голдън Стейт, но ще има ли изненади?

Любомир Изов
Любомир Изов 10:10 ч., 05 Яну 2017
0
1894
GETTY IMAGES

Малко повече от 2 месеца след началото на шампионат номер 71 в НБА, можем да твърдим само едно – страхотен сезон!

По мое мнение това е една от най-интересните кампании в последно време, изпълнена с много постижения, рекорди, любопитни статистики и разбира се ... разочарования. Ще направим преглед на най-интересното дотук в лигата на извънземните и ще видим кой отбор накъде се е запътил.

ИЗТОЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ

ФАВОРИТЪТ

Кливлънд – На 32-годишна възраст ЛеБрон Джеймс е лидерът, от който Кавс се нуждае. Човек, който играе на всяка позиция в отбора и дърпа юздите. С две думи – истински МVP.

Кевин Лав и Кайри Ървинг преподписаха до 2019-а година, Джей Ар Смит също, така че парченцата за един евентуален нов успех са налице. Контузията на Смит е определен минус, но в много срещи Кливлънд показа, че може да се справя без него или звездното трио.

Нови фигури започнаха да излизат на преден план като ДеАндре Лигинс и Кай Фелдър, а Чанинг Фрай и Ричард Джеферсън са неостаряващи. Можем да кажем, че Кавс дори има по-широка скамейка от изминалия сезон и не се съмнявайте – титлата в източната конференция ще бъде тяхна.

ИЗНЕНАДИТЕ

Бостън – още в миналия сезон се видя, че ерата на Брад Стивънс започва да дава резултати. През миналата кампания за първи път Селтикс записа 48 победи от времето на Пиърс, Алън и Гарнет. Зелените може би ще затруднят дори Кливлънд в плейофите, а звездата им Айзея Томас наскоро направи лично постижение – 52 точки.

С привличането на Ал Хорфорд Бостън има и нужната дълбочина.

Шарлот – всички парченца са на място за пореден добър сезон, а лидерът на отбора Кемба Уолкър е още по-впечатляващ и от миналата година. Ник Батум също се справя чудесно, като единственият проблем за Хорнетс е постоянството. Ако успеят да се справят с този минус в своята игра, ще имат водеща роля в плейофите на Изток.

Милуоки – може би най-приятната изненада в Източната конференция. Тимът има положителен баланс и е в местата, даващи право на участие в плейофите. Бъкс е много ефикасен в нападение и в защита през този сезон, а отново над всички е Янис Антетокумпо. Не и без помощта на Грег Монро и Матю Делаведова това може да се окаже най-доброто представяне на Милуоки в последните няколко години.

РАЗОЧАРОВАНИЯТА

Маями - Хасан Уайтсайд, Горан Драгич и Тайлър Джонсън взимат заплати, близки до тези на Голямото трио, което донесе 2 титли на Хийт – Уейд, Джеймс и Бош. Но резултатите са много далеч от желаното ниво. Маями е може би най-слабият отбор на Изток, заедно с Бруклин. За първи път от години Хийт не е сред най-добрите и тотално разочарова.

Ню Йорк – Добрият старт на сезона под ръководството на Джеф Хорначек вече е далечен спомен за Никс, който изпадна в ужасна криза напоследък. Основният проблем на Ню Йорк е защитата, която позволява страшно много точки. Привличането на бившето MVP Дерек Роуз не дава нужния резултат.

Преди старта на кампанията целите бяха дори по-големи от достигане само на плейофите, а в момента тимът не е сигурен, че ще влезе в топ 8 на Изток.

ОСТАНАЛИТЕ НА ИЗТОК

Торонто логично са втори на изток и правят втора поредна страхотна година. Водени от ДеМар Дероузан и Кайл Лаури, тимът е подгонил постижението си от миналия сезон – 56 успеха. За да може да имат по-решаващо влияние обаче, трябва да се научат да печелят и срещу най-добрите тимове в лигата.

Атланта отново са стабилни, а въпреки притесненията Денис Шрьодер се справя чудесно. Хоукс както всяка година няма да имат проблеми с достигането на плейофите, там вероятно ще отстранят някой друг съперник, но когато се изправят срещу Кливлънд ще загубят серията с 0:4. Индиана ще влезе в плейофите, но за повече отборът няма сили. Ако Пол Джордж и Майлс Търнър са здрави и ако треньорът Нейт МакМилън възвърне част от навиците за добра игра в отбрана, Пейсърс може и да прескочи първия етап на плейофите.

Чикаго разочарова до определена степен, но все още е в зоната на плейофите. Рондо не е доволен от мястото си на скамейката и може да има раздяла. Предстои да видим. Със сигурност обаче не очаквайте чудеса от "биковете".

Вашингтон разполага с може би най-слабата пейка в лигата, а и няма възможности за драфт пикове и играчи, които да предложат в замяна. Уизърдс е в борбата за плейофите, но трудно ще се добере до тях. Орландо и Франк Вогъл не впечатляват, но имат определени проблясъци. Ще е истинско чудо Меджик да стигне до плейофите.

Детройт също се представя под очакванията, при това в пъти. Играта на "буталата" е базирана само върху Андре Дръмънд, а това е доста предсказуемо. В отбора има качествени изпълнители като Реджи Джаксън и Колдуел-Поуп, които могат да преобърнат съдбата на тима. Представянето на Филаделфия и Бруклин може да се опише с две думи – очаквано и разочароващо.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията