Тотнъм и Почетино градят нещо специално

Аржентинецът не спира да подобрява отбора си - млад, гладен за успехи и с отлично бъдеще

Sportinglife
Sportinglife 07:00 ч., 06 Яну 2017
0
2322
GETTY IMAGES

Тотнъм расте като глобална марка и популярност. Като настроение и позитивна енергия около отбора нещата са отлични. Атмосферата в сряда вечер на "Уайт Харт Лейн" бе като в най-добрите години на клуба.

На терена - какво липсва на този състав, за да е шампион?

Отличен вратар с голям опит - Юго Лорис.

Защита, в която двамата белгийци Вертонген и Алдервайрелд са чудесни индивидуално, формират добра двойка, познават се отлично. Добри футболисти с топка в краката, а в компонент единоборства и скорост не отстъпват на никого от централните защитници във Висшата лига.

Титулярните крайни бранители на Англия Роуз и Уокър, които са неуморими от аутлиния до аутлиния.

Споменатите Ванияма и Дембеле - щит за отбраната, но и без никакви проблеми с топка в краката, като особено белгиецът е основна фигура в тима. Там алтернатива е Дайър, който може да стане опорен халф в събота, а после да е централен бранител в сряда. Универсален и надежден, без да е най-изумителният футболист на планетата.

Ериксен - плеймейкър, който може да ти донесе топката с по-голяма точност от DHL на главата или крака, в пространство или на точно определено място. Още един продукт на Аякс, Почетино има много какво да благодари на академията в Амстердам.

Деле Али - бъдещето на Англия. След мача с Челси в студиото на Sky легендата на "сините" Джими Флойд Хаселбанк каза:

"Играл съм с Франк Лампард и го смятам за най-добрия, когато става дума за халф, който от втора позиция атакува гола. За първи път виждам някой, който ми напомня за него с пласиране и глад да вкара - Деле Али."

Момчето не е продукт, излъскан и закупен във Висшата лига като скъп внос. Произведоха го в долните дивизии, идва от МК Донс и ви гарантираме, че няма да спре дотук в развитието си.

Върхът на атаката е единствената проблемна позиция, откъм факта, че Кейн няма алтернатива. Винсент Янсен, привлечен през лятото, няма нито скоростта, нито динамиката на такова ниво.

В запас седи и име като Ерик Ламела, а той може да бъде решителна фигура, която носи точки, когато се върне на терена от травма.

Тотнъм има най-важното - гръбнак. Има и ясна визия как да играе. Има и стратегия, а Почетино я прилага в действие, добавяйки и младоци от академията стъпка по стъпка.

Ако не през май 2017-а, най-късно през същия месец догодина, очаквайте този отбор да е много-много високо в класирането. Може би дори на върха.

Почти всичко за това е налице. Проблем може да дойде от политиката на Даниел Леви и интересите на Реал и Барса към Деле Али. Но... При отварящата се широко врата към бъдещето, с новия стадион, еуфорията и вълната на позитивизъм около отбора, Почетино и все по-добре играещият му състав, Леви ще има достатъчно мотиви да не продава никого.

И да видим нещо, което помнят само беловласи старци. Не се е случвало от 1961-ва, а общо в цялата история на тази игра, която всички толкова обичаме, е виждано два пъти.

Кажете го тихичко - Тотнъм може да стане шампион на Англия. Може и да не е през 2017-а, разбира се.

Но за този отбор таван на мечтите няма.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията