Финал №10 за Григор

Японецът Кей Нишикори е между българина и петата му титла от турнир в ATP

Sportinglife
Sportinglife 10:15 ч., 07 Яну 2017
0
433
GETTY IMAGES

Григор Димитров стигна финал №10 в ATP тура със 7:6, 6:2 над световния номер 3 Милош Раонич в Бризбейн.

Българинът за втори път ще опита да спечели надпреварата в австралийския град, като през 2013-а загуби там финала от Анди Мъри с 6:7, 4:6 след 128 минути голяма битка.

Тогава британецът не бе на върха на ранглистата, както е в момента, а Григор пък катереше по пътеката за световния топ 20.

Сега Димитров победи двама представители на челната десетка - Доминик Тим и Раонич, за да се изправи в неделя на финала срещу Кей Нишикори.

Японецът срази Стан Вавринка в другия полуфинал със 7:6, 6:3 и след три загуби поред на този етап в Бризбейн, този път е на финал.

Григор е с лош баланс срещу Нишикори - 3 от 3 поражения. Но може би е време за отмятане на още една "нула" от статистиките на българина, както и за първи трофей в турнир от ATP от 2014-а насам.

Дотук в кариерата си Григор има 5 загубени и 4 спечелени финала.

След успеха над защитавалия титлата си в Бризбейн Раонич, Димитров погледна и към предстоящия мач с японеца:

„Не бих могъл да си представя по-добър сценарий. Милош е №1 в схемата и е страхотен играч. Уважение към него. Посрещах добре, а това беше изключително важно срещу Милош, който има страхотен сервис.

Нишикори е един от най-коварните съперници, защото винаги се бори докрай и разполага с много оръжия, но аз съм фокусиран върху себе си и върху това да подобрявам представянето си с всеки следващ мач."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията