Има ли скандал в Челси?

Бъдете сигурни - Коща ще играе в неделя срещу Хъл

Данаил Кънев 11:00 ч., 17 Яну 2017
0
1877
GETTY IMAGES

Моментът изглеждаше прекалено удобен. След 13 поредни победи във Висшата лига Челси най-накрая загуби.

При това неуспехът с 0:2 от Тотнъм бе напълно закономерен - "шпорите" не просто вкараха два гола, но и надиграха своя лондонски съперник напълно.

Следващият съперник в първенството беше достатъчно коварен, за да може едната загуба да се превърне във втора поредна и да отвори криза при лидера (пренебрегвайки симпатичното предизвикателство за Купата на Англия Питърбро, което Челси трябваше да преодолее между двата шампионатни кръга).

"Сините" гостуваха на действащия все още първенец Лестър. Да, този сезон те вече имаха две победи (а сега и три) над състава на Клаудио Раниери.

През миналия шампионат обаче столичани загубиха и завършиха наравно с "лисиците". Така че нищо не беше ясно, още повече, че между успеха над Питърбро и загубата от Тотнъм, повече натежаваше второто.

Но не беше достатъчно. Трябваше и още нещо, за да могат нещата в "синия" лагер съвсем да се объркат. А какво по-хубаво от един шумен и сочен скандал? И какви по-чудесни врагове от двамата главни в отличния досега сезон - мениджъра Антонио Конте и голмайстора Диего Коща?

Дали е имало препирня между двамата - имало е. Какво обаче, как и на какъв тон са си го казали - това никога няма как да се разбере. Скарали са се, ясно. Характери са.

"Ще играеш", "Не искам да играя"... Английската преса обича такива лакардии, плаща добре за тях на разни случайни информатори, а и умее да ги разкрасява. "Отивай в Китай", крещял обезумял Конте.

Медиите насекундата изкрещяха още по-силно: има и оферта, и приготвена огромна заплата за футболиста в Китай.

Какви обаче се знаците в цялата шумотевица, които идват от клуба, ако погледнем ситуацията трезво и без залитане в една или друга посока?

Първо - веднага след първия вулкан от новини Коща пусна във всеки свой профил в различните социални мрежи своя снимка, на която ликуват с Педро, придружена със синьо сърце и възглас "Давай, Челси!"

Второ - Конте след 3:0 над Лестър бе изключително ясен. "Скандал няма. И да има, решаваме го ние в съблекалнята. Очаквам в най-скоро време Коща да се върне, проблемът е от здравословна гледна точка."

Трето - тука на цялата история като че ли се слага логичен край.

Отново без конкретни източници, както при зараждането на "скандала", пресата на Острова съобщи, че лично Роман Абрамович наредил на Конте и Коща да се сдобрят. "На си ти парцалките, дай си ми играчките, хайде на пясъчника..." и толкова.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията