Голиат този път не даде шанс на Давид (Гофен)

Григор Димитров отнесе белгиеца за малко повече от 2 часа и е на полуфинал в Мелбърн

Sportinglife
Sportinglife 07:45 ч., 25 Яну 2017
0
2356
GETTY IMAGES

Григор Димитров е на първия си полуфинал на Откритото първенство на Австралия, след като изнесе от корта Давид Гофен с 6:3, 6:2, 6:4 за около 2 часа и 15 минути.

В битката на психика българинът бе концентриран като счетоводител, а по отношение на тениса - точен и с ясната идея какво трябва да се направи на корта във всеки един момент.

Насреща бе двойникът на Хари Потър Гофен, който обаче не успя да повтори подвига на библейския герой с име Давид, победил Голиат. В този спортен дуел по-добрият спечели с явно превъзходство.

За разлика от онази история с юдейския цар и гиганта, тук чудо не се случи.

Григор проби два пъти в първия сет, два пъти във втория и чак в третия Гофен успя да вземе три поредни свои подавания. Но при 3:3 Димитров отново проби началния му удар и отвори вратата си към полуфинала.

Българинът затвърди впечатлението, че промяната в играта му идва най-вече в раздел "рационалност" - не се търсят най-зрелищните удари, а тези, които носят точките.

Нито в един момент не се виждаше как Гофен може да доминира или да спечели. Белгиецът трудно взимаше своите геймове, минаваше на ръба на пробива и видимо се изнервяше.

От другата страна на мрежата Димитров бе спокоен и с езика на тялото си казваше: "Този мач е мой".

Така Григор сравнително бързо за такъв етап от турнир на Големия шлем се оттегли да почива преди полуфинала, гледайки мача на Милош Раонич и Рафаел Надал, започнал след неговия с Гофен.

Победителят от този дуел ще застане между българина и първия му финал в Шлема.

С 10 поредни победи за 2017-а, ясно е, че надеждите ни за такъв сценарий са съвсем основателни.

Букмейкърите продължават да не са убедени от видяното, въпреки че Григор е безпощаден в Австралия.

Той остава след Федерер и Вавринка (които са на другия полуфинал), както и зад Надал и Раонич в ставките за краен победител.

Но какво пък? Съперниците намаляват, мачовете - също.

Останаха два.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията