Да посрещнем мистър Димитров

Турнирът в София е началото на труден път за Григор - да задържи нивото, показано в Австралия

Sportinglife
Sportinglife 12:55 ч., 02 Фер 2017
0
1261

Да посрещнем Григор Димитров в София.

Това не е послание, някакъв опит за патриотичен призив или популизъм. Той и ние имаме нужда от това.

В тениса - доказана тенденция, е много важно да хванеш момента и да удържиш движението си, когато си във възходяща от кривата. Точно такава е ситуацията с Григор Димитров.

През месеците след август 2016-а той показа добра форма, солидна игра, напредък спрямо 18-те месеца преди това. Личеше ново вдъхновение и подход, психическа устойчивост и вяра.

След 1 януари 2017-а имаме вече съвсем различен човек на корта, който не е "талантът от България", "Бейби Федерер" или "ужасно надареният младок, който може да направи големи дела". Тези сме ги чували от 2008-а насам, когато спечели два турнира от Големия шлем при юношите, та до 2014-а, когато взе първите си титли при мъжете.

Не. Това вече е утвърденият, можещ и знаещ играч от топ 10-20 на света, който видимо си вярва, че може да победи всеки.

И след серията в Австралия с 10 победи и загуба от Надал с тънки разлики в един-два удара, но в никакъв случай в класата, сега е време да се затвърди тенденцията и траекторията нагоре.

В София и публиката може да помогне. С поведение, издържано в кодекса на тениса, разбира се. Не с "футболна атмосфера". Но и с искрена подкрепа.

Преди година Григор Димитров пропусна този турнир по причини, свързани с програмата му, а може би и друго. Тогава чу и доста критики, най-вече продиктувани от разочарованието на медии и фенове, че няма да го гледаме наживо.

Сега и това ще се случи. И то в момент, в който Димитров тръгва на всеки турнир, за да го спечели.

Вижда се по езика на тялото му, не само по играта.

Нека посрещнем мистър Григор Димитров, който вече не е Гришо, нашата надежда. А утвърдена звезда в тениса.

Нека му дадем нашето мнение - че вярваме в него. Съмненията остават в миналото. Защото победа на турнира "Гаранти Коза" ще значи - 2 титли от 3 турнира за годината, плюс полуфинал на Откритото първенство на Австралия.

Това вече не е фойерверк, а серия.

Шоуто ще си струва. Нека станем част от него и изиграем ролята си.

Останалото е в краката и ръцете на Григор Димитров.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията