SOS - спасете Лестър, по дяволите!

Шампионите на Клаудио Раниери нямат гол през 2017-а и са на системи

Sportinglife
Sportinglife 06:45 ч., 14 Фер 2017
0
4208

Няма криза. Няма никаква криза. Знаем какво правим, това е същият отбор, който спечели титлата и все още сме по-добри от поне половината отбори във Висшата лига.

В този кръг на словото се върти Клаудио Раниери от месец-два, но истината е, че Лестър е близо до Черната дупка, която може да го погълне в Чемпиъншип.

Куриозно, преди 9 месеца Шмайхел, Симпсън, Морган, Хут, Фукс, Дринкуотър, Марез, Варди и Олбрайтън бяха пак на терена, а резултатът бе най-сензационната шампионска титла в историята.

Днес Лестър е на 1 точка над изпадащите, като още преди да е дошъл месец март може да цопне в нея.

"Лисиците" имат 21 точки, а 18-ият Хъл е с 20.

На 26 февруари Хъл приема Бърнли и е напълно в реда на нещата да бие отбор, който е взел 1 пункт от 12 гостувания. Ден по-късно Лестър приема Ливърпул и е доста вероятно да падне или поне - да не спечели.

Как се стигна дотук?

Шампионите са в ужасяваща форма в първенството и са единственият отбор в четирите професионални дивизии на Англия без вкаран гол в лигата през 2017-а.

0:0 с Мидълзбро навън.

0:3 от Челси у дома.

0:3 със Саутхемптън на негов терен.

0:1 като гост на Бърнли.

0:3 от Манчестър Юнайтед вкъщи.

0:2 на стадиона на Суонси.

Шест мача, пет поражения и реми, нито едно попадение. От края на октомври насам Лестър има две победи. Взел е общо 9 точки през ноември, декември, януари и половината февруари.

Това си е форма на изпадащ отбор.

Най-лошото обаче предстои.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията