Да пребиеш Венгер! Има ли по-специална емоция? Не и според Жозе

Книгата "Жозе Моуриньо: Твърде лично" разкрива, че Специалния въсщност не е толкова зъл човек

Данаил Кънев 11:35 ч., 13 Фер 2017
0
2288
GETTY IMAGES

В началото на месец март на българския пазар излиза книгата "Жозе Моуриньо: Твърде лично" на издателска и продуцентска къща "Жануа 98".

Без никакво съмнение Моуриньо една от най-харизматичните и противоречиви фигури в съвременния футбол със запазено място във вестникарските заглавия всеки ден.

Начело на някои от най-великите клубове в света – Порто, Челси, Интер, Реал, Манчестър Юнайтед, Жозе винаги е бил синоним на успеха. С толкова много спечелени трофеи той има правото да се счита за един от най-великите в треньорската професия.

Дали обаче мениджърът Моуриньо е същият и в живота си извън стадиона и далеч от прожекторите и телевизионните камери?

Отговорът дава авторът на „Жозе Моуриньо: Твърде лично“ – спортният журналист Робърт Бийзли.

Той е в непосредствена близост до Жозе от момента, в който португалецът се появи на английската футболна сцена през 2004 г.

През годините Бийзли намира място в най-вътрешния кръг на Моуриньо. Нещо повече – Робърт е един от малцината, които Жозе искрено нарича и до днес свой приятел.

Това е твърде личната история на Жозе, разказана от Робърт Бийзли, без да бъде спестено нищо – колко близко е бил Моуриньо до това да поеме Англия и Тотнъм, скандалите му с Роман Абрамович, Рафа Бенитес и Арсен Венгер, защо семейството му винаги е на първо място преди футбола...

Подгответе се да се запознаете с един Жозе, какъвто не сте предполагали, че съществува.

А книгата си струва, дори и заради само една глава - "Да пребиеш Венгер".

"Ей, тук си позволяваш, защото не мога да реагирам. Нали обаче знаеш какво ще ти се случи един ден, когато те видя на улицата".

Това са думите, които Жозе изсъсква в ухото на големия си съперник Арсен Венгер в онзи знаменит момент, в който двамата опитваха да се удушат един друг покрай тъча на "Стамфорд Бридж". И не си мислете, че нещата опират до тази реплика.

Венгер може да е пълководецът на многобройната армия от врагове на Жозе, но той води война във всеки свой ден.

И за него всяка една битка е твърде лична!

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията