Червена северна стена от гиганти и - 1:2

Гол на Клаудио Кешерю все пак остави Лудогорец в играта срещу Копенхаген преди реванша

Sportinglife
Sportinglife 20:45 ч., 16 Фер 2017
0
2207

Лудогорец се блъсна болезнено в стената Копенхаген - 1:2 в София в първи 1/16-финал на Лига Европа.

Реваншът не вещае някакъв особен оптимизъм, ако трябва да сме честни. Българският шампион нито за момент не изглеждаше като способен да пробие, изненада или дори поразклати съперника. 

И все пак - един късен гол на румънеца Клаудио Кешерю остави в играта Разград и при утвърдената традиция на този клуб да прави непредвидими и много драматични мачове в Европа, в Дания може да се очаква всичко.

Гостите, облекли в София специалния си червен екип, който ще носят през 2017-а заради 25-годишнината от основаването на клуба, поведоха след по-малко от 2 минути. Корнер внесе паника в защитата на Лудогорец, а отклонената топка удари в лицето Абел Анисе и влезе в мрежата - 0:1.

Все едно не бе ясно, че Копенхаген е най-опасен след статични положения с исполините в състава си.

Червената северна стена, пълна с гиганти - шестима датчани, трима шведи и норвежкия им треньор Стале Солбакен, изобщо не даде шанс на Разград до края на първото полувреме.

Звездите на Лудогорец бяха ограничени до удари отдалеч, като реално - и съвсем нетипично за първенеца на България - липсваше чисто голово положение.

Минутите се изнизваха, полувремето си мина, а Копенхаген дори не бе застрашен.

8 минути след началото на второто полувреме Юсеф Туту наказа домакините с нов гол - с може би първата истински опасна атака на Копенхаген.

0:2 и безскрупулно стъпкване и на най-минималната интрига. Нищо не вървеше за Лудогорец, а гостите спокойно си доиграваха мача със зрялост на сериозен отбор.

Но в последните десетина минути Разград хвърли всичко в атака, усещайки, че не вкара ли, всичко приключва. И едно центриране с много късмет стигна до нещо като удар, топката полази по гредата, остана в игра и Кешерю я довкара.

Измъчено, малко щастливо, но - може и да е билет за избавление.

Копенхаген си бие на "Васил Левски" по навик. През есента на 1998-а датският клуб дойде в София и на същата арена се справи с Левски, но тогава спечели с 2:0.

Тогава реваншът завърши 4:1 във вреда на отбора от България. Сега се очаква да няма такава сериозна разлика в изражението след втория двубой.

При 0:2 нещата щяха да са някак безнадеждни за Лудогорец.

При 1:2 обаче... шансовете остават.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията