Сняг се сипе на парцали...

Историята на един куриозен следобед в българския футбол

Sportinglife
Sportinglife 07:55 ч., 20 Фер 2017
0
1451
Sportal.bg

Защо точно в този следобед заваля сняг, никой не може да обясни. Емил Чолаков дори ще има затруднения, въпреки че е способен да слаломира словесно в какви ли не сложни ситуации, и то в типичния си позитивен стил.

Но и той ще е безмълвен да каже как така падна сняг, когато Славия и Лудогорец трябваше да изиграят своя мач.

Неделя обещаваше да е мек и приятен полупролетен ден, автобусите на двата отбора (в речниците на българските футболни хора и медии: "клубните автобуси") бяха паркирани пред кротко дремещия в очакване национален стадион.

Нямаше да е клокочещ вулкан от емоции, то се знае. Ако беше слънчево, щеще да има около 500 зрители. Сега бяха 50.

Гледката бе трогателна - отопление под терена има, но то няма как да се справи с обилен снеговалеж, па макар и кратък - снежинките на доста солидни порции падаха над София около 2-3 часа.

Пред телевизорите бе мъка, какво остава на стадиона. Нито топката се виждаше, нито очертанията, нито пък играчите.

Пената за футбола: В зимен сън сме, чакаме 8 март

Култово интервю на Стратега пред камерата на btv

В един момент мачът се оживи - Гошо Петков тръгна да бие аут и си построи купчинка, върху която сложи топката. В ръгбито това отдавна е регламентирано и се използват специални рингове. Няма нищо лошо. Неизвестно защо реферът му се скара и стана скандал.

После мачът спря, което си беше доста логично - не беше мач просто.

Споровете обаче тепърва започваха, защото не може да има поне един спокоен следобед в родния футбол, нали?

"Кокони от делиормана", изстреля Венци Стефанов като овълчен за голове нападател на ПСЖ, видял кекавите крака на уплашените гости от Барса.

Босът на Славия нападна своята стара мишена - Лудогорец, задето двубоят е спрян.

Ако погледнем назад във времето, ЦСКА и Левски играха едно вечно дерби при сходни условия. Просто към 5-ата минута тогава спря да вали сняг. Теренът обаче бе в същото ужасно състояние. Историята само на нашия футбол помни мачовете на Левски с Генк и Спортинг, на ЦСКА със Славия и още... Не че има някакъв смисъл да се играе на педя сняг, просто се е случвало.

От друга страна - точно Лудогорец пък най-малко има изгода от това в понеделник да играе. След три дни го чака реванш с Копенхаген и ден почивка по-малко е последното, което шампионите са искали.

Но скандалът си беше готов. От нищо - нещо. Да има лафове, спорове и дрязги.

Интересно защо, както се прави в такива случаи, реферът не даде 30 минути време да се изясни какви ще са условията нататък в следобеда. Тъй като точно половин час след спирането на мача над София бе доста ясно и сняг вече не валеше.

Така щеше да се направи още една загрявка и да се изиграят оставащите минути. Прогнозата за деня ясно казваше, че снеговалежът ще е обилен, но кратък...

Лесно е отстрани и ден по-късно, разбира се, да даваме съвети. Просто даваме варианти. От този мач днес никой няма изгода, само се наговориха един куп глупости и обиди. От което пак никой не печели.

Тъкмо да кажем, че мина един първи кръг, в който повече се говореше за футбол, и... пак си влязохме в нашия си коловоз.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията