Бербатов за Златан, Дефоу и кой го държи във форма

Димитър не е играл футбол от година и трудно ще се върне, но в костюм в студиото изглежда на мястото си

Sportinglife
Sportinglife 11:50 ч., 22 Фер 2017
0
2217

Димитър Бербатов може и никога повече да не играе професионално футбол - нормално, при условие, че от последния му мач като титуляр за ПАОК мина повече от година, но продължава все така ясно да разбира играта.

Голмайсторът на българския национален отбор бе гост в студиото на CNN, анализирайки представянето на нападателите във Висшата лига от пиедестала на бивш голмайстор на най-силното първенство в света.

Домакинът на шоуто "Световен спорт" Аманда Дейвис представи Бербатов като "един от големите нападатели на новия век", след което му даде думата за колегите му, които и днес нижат попадения във Висшата лига.

За Златан Ибрахимович

Защо да не остане и след този сезон в Юнайтед? Представя се добре, вкарва много голове. Сигурен съм, че всички в клуба се отнасят към него с уважението, което той заслужава. Около него има страхотни играчи. Мениджърът го познава... Защо да не продължи там?

Той е легенда. И показва, че възрастта не значи нищо. Може би 35 е новото 25 (за възраст).

За Джърмейн Дефоу

Играх с него в Тотнъм. Той просто обича да вкарва голове. И е на тази възраст, на която очаквате да забави темпото... Но заради структурата на тялото си, а и начина, по който се грижи за себе си, той продължава по същия начин. Много е важно какво правиш на и извън терена, за да играеш дълго и да си във форма.

Какво ядеш, къде ходиш, колко време спиш... Джърмейн нямаше и много контузии, много е атлетичен.

За Хари Кейн

Когато бях в Тотнъм, той пробиваше от младежкия тим. Виждаме как се е развил, днес е един от най-добрите, вкарва страшно много голове. Ще става все по-добър...

За Серхио Агуеро

Не мисля, че е честно това да остава резерва напоследък.

Не ми харесва как го поставят под съмнение. Прави го вече 10 години - голове, асистенции... Идва едно ново момче, прави добри неща 2-3 мача и забравяме Кун. Трябва да има повече уважение към Агуеро, той донесе титли на Манчестър Сити.

За Хавиер Ернандес

Чичарито е лисица в наказателното поле. Не го подценявайте. Винаги може да вкара гол, само за момент го изпуснете и той вкарва.

За Димитър Бербатов

Чувствам се отлично. А и съм на същата възраст като Златан и Джърмейн. Имам желание да играя. Висшата лига е в сърцето ми, ако има възможност, чудесно. Но, ако не се случи, ще търся други варианти.

Тренирам така, както го правех и докато играех в Манчестър Юнайтед. Това е навик, правил си го 17 години, не можеш просто да спреш.

В живота невинаги нещата стават така, както ги планираш. Китай? Не знам, трябва да питам жена ми... Твърде далеч е. Трудно е за човек, който има семейство и две деца.

Но никога не знаеш... Повечето хора отиват там за пари. Не вярвам, че отиват заради футбола.

Да играя футбол е това, което ме прави щастлив. И още съм действащ футболист.

Не искам да играя където и да е, искам да се насладя на това, което бих правил.

В момента играя с децата си, така се подържам във форма. Да тичаш с тях не е никак лесно.

За България

Всяко поколение си има звезди. Имаме много такива, не всички са известни извън България, но има и такива като Христо Стоичков. Един от най-великите в историята.

След него дойде нашето време, не казвам, че аз съм най-добрият в моето поколение, има и други големи играчи.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията