Епохален Лестър!

Принц Датски, Шекспир... Приказката за този отбор си има всичко - 2:0 над Севиля и четвъртфинал в Шампионската лига

Sportinglife
Sportinglife 23:35 ч., 14 Март 2017
0
5734

Лестър е епоха във футбола, вече няма съмнение. И любим отбор на всеки неутрален по света.

С 2:0 у дома срещу Севиля шампионите на Англия написаха история и прекрачиха в четвъртфиналите в лигата на богатите.

Загубата с 1:2 като гост в първия мач не се оказа фатална във вечер, в която малкият Лестър бе голям. Много, много голям.

Той се води от един човек на име Крейг Шекспир, който замени Клаудио Раниери. Шекспир - не онзи безсмъртен гений, написал сонети, пиеси и текстове за вечността, води отбора пак по приказния сценарий, написал от миналия сезон. Той е мениджър едва от 3 мача, временен наставник. Но сценарият вече си го бива.

Като ще е Шекспир, кой друг да е основен герой, ако не Принц Датски. Хамлет е обезсмъртен от Уилям Шекспир преди 4 века, а сега - Каспер Шмайхел бе датският принц на вратата, спасил дузпа на Стивън Нзонзи 10 минути преди края. Герой на Крейг Шекспир.

Преди това Уес Морган, капитанът, вкара с бедро. Класика. Грамадният тип, който сякаш се храни само с хамбургери, чипс и бира, сгази всичко, което се движи в наказателното поле и отбеляза след центриране. През целия минал сезон го правеше - и в своето, и в съперниковото наказателно поле.

Марк Олбрайтън прати топката във вратата за 2:0 след почивката и - напук на прогнозите, на специалистите, на коефициентите и очакванията, Лестър надигра испанския отбор.

Севиля имаше удар в гредата от 30 метра, едно-две полуположения... и това е.

Английският шампион се бори да не изпадне във Висшата лига. Отписаха го в Шампионската, щял да бъде боксова круша, казваха.

А Лестър чака жребия в петък, където са Барселона, Реал, Байерн, Ювентус... И неговото име е там. Книга за този изумителен отбор със сигурност ще бъде написана.

Няма да е като по Шекспир, но героите си ги има - Принц Датски с ръкавиците тепърва може да се превръща в централна фигура в пиесата.

А кой знае дали тя няма да завърши и със "Сън в лятна нощ" през юни в Кардиф...

Там е финалът. И - не се смейте, въпреки че въпросната пиеса е писана от Уилям Шекспир като комедия.

Юве се класира с лекота за четвъртфинал, след като и във втория мач победи Порто - този път с 1:0 (2:0 в Португалия).

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията