Кун Теменужков: Не спирайте да мечтаете, аз съм момче като вас

Играчът от юношеските тимове на Барселона ще посети отново децата на инициативата Campus Barcelona

Sportinglife
Sportinglife 07:30 ч., 30 Март 2017
0
1670

Българинът Кун Теменужков продължава да напредва в академията на Барселона, като вече е в тима до 17 години. През миналото лято той бе едно от лицата на лагера Campus Barcelona и се видя с децата от България, за да им предаде съветите си по пътя им към мечтите.

През 2017-а няма да е различно. Кун Теменужков отново ще отдели от времето си, за да бъде в лагера, поне за ден. Поне за тренировка. Ето какво сподели той пред Sportinglife.bg за инициативата и своето развитие в каталунския клуб.

- Как ви откри Барселона?

- Играех за FC La Bordeta Lleida - отбор от Леида, в продължение на 3 години, през което време имахме няколко срещи с набора ни от ФК Барселона. Вероятно са ме наблюдавали, защото ме поканиха на проби за прием в Академията.

Не успях да се докажа първия път, нито втория.. Едва на третата година ме приеха. Мисля, че най-вече заради петдесетте гола, които вкарах тогава, ме допуснаха да играя в Барса.

- Какво специално намираш в Ла Масия?

- Това, че имат собствен стил на игра и следват метода на Кройф. Барса имат много добри деца в Академията, които имат потенциал за блестящо бъдеще.

- Виждал ли си наживо Лео Меси, Неймар, Луис Суарес?

- Откровено казано, не. Но знам, че са минали оттам, откъдето и аз минавам в момента. Те са велики. Само можем да им се възхищаваме.

- Кой е твоят идол?

- Суарес, най-вече с неговия характер на терена.

- Децата, които видя преди година в Campus Barcelona напомнят ли ти за теб, когато започна на играеш футбол?

- Да, на който му харесва футбол в момента, в който види топката, започва да рита и забравя за проблемите си извън играта. Децата от България не бяха различни. Ще се радвам да ги видя отново тук.

- Как се почувства, когато разбра, че си поканен да играеш в юношеския национален отбор на България?

- За мен е голяма чест и радост да играя с моите сънародници. Една от мечтите ми е да спечелим една титла един ден…

- Какви са твоите очаквания? До къде искаш да стигнеш във футбола?

- Мечтата ми е един ден да стигна до върха, затова не спирам да работя.

За контакти с Campus Barcelona

Миглена Николова и Росица Славчева.

+359 879 89 29 21

+34 652 86 53 22

+34 693 43 79 31

[email protected]

- Какво можеш да посъветваш децата от Campus Barcelona?

- Да не спират да мечтаят и да работят безотказно до постигане на целите си. Колкото и да грешат, каквито и грешки да допускат, никога да не се предават.

За мен беше голяма радост да бъда при тях и да изживея част от тяхното вълнение. Чудесно се почувствах.

-----

Следват няколко въпроса, които са за Кун от деца, участници на лагера в Барселона, които ще очакват да го видят в каталунската столица през лятото.

- Какво мислиш за българския футбол?

- Гледал съм няколко срещи на български футболни отбори. Мисля, че има играчи на добро ниво. Но в крайна сметка футболът е игра. Независимо дали печелиш или не, важното е да се забавляваш и да ти харесва. Аз дори и да не играя в Барса, ще продължа да играя футбол.

- Кога започна да играеш футбол?

- Започнах на четири или пет години, когато бях на площадката. По-късно, вече бях на седем, влязох в училищна футболна школа.

- Колко гола си вкарал, откакто си в Барса?

- Мисля, че са над 80 в около 60 мача.

- С каква храна се храниш?

- Аз съм момче като вас. Обичам най-много храната, приготвена от майка ми. Винаги пия една чаша мляко на закуска. Ако например имам мач в 14 часа, обядвам в 12,30 часа. Ям всичко без чипс и Кока Кола.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията