Григор Димитров стъпка Дъстин Браун за 69 минути в Мелбърн

Григор Димитров стъпка Дъстин Браун за 69 минути в Мелбърн

Във втори кръг той ще се изправи срещу Лукаш Лацко

Sportinglife
Sportinglife 07:45 ч., 19 Яну 2015
0
209
Getty Images

Григор Димитров приключи бързо първия си работен ден на тазгодишния Australian Open с 3:0 сета (6-2, 6-3, 6-2) за 69 минути над родения в Ямайка германец Дъстин Браун.

"Това бе едно наистина добро начало за мен. Разбира се, очаквах да е трудно. Условията бяха добри, но беше и ветровито. Мисля, че за всеки е трудно да напипа ритъма си и да свикне с корта в първите мачове. Никога не е лесно срещу Дъстин, но знаех какво трябва да правя. Най-важното е, че излязох на корта събран и спокоен. Не мисля, че му оставих шансове да играе играта си и да използва най-добрите си удари. Мисля, че това го разколеба. След няколко пробива, осъзнах, че мачът върви добре за мен, но трябваше да остана фокусиран", Григор след срещата с Дъстин Браун.

Григор Димитров има да защитава 360 точки от миналогодишния си четвъртфинал

Григор Димитров изигра почти магически двубой срещу Дъстин Браун, но го чака още доста работа в Мелбърн.

Българинът има да защитава 360 точки от миналогодишния си четвъртфинал, ако не иска да рискува ранен спад в ранглистата.

И докато днешният му съперник се намира на 90-о място в ранглистата, то в четвърти кръг почти сигурно го чака съперник от Топ 8.

 

Българинът имаше смазващо превъзходство през целия двубой, като загуби едва 4 от общо 41 точки на първия си сервис.

Григор откри двубоя с експресен аванс от 3-0 за по-малко от 10 минути, а пропусна и още един брейкпойнт преди 30-годишният му съперник да успее да открие сметката си.

Григор рядко позволяваше разиграванията в неговите геймове да минават границата от 4 удара, като затвори сета за 23 минути с още един пробив за 6-2.

Статистиката сочеше 8 уинъра и само една непредизвикана грешка от ракетата на Димитров, докато германецът беше сбъркал цели 10 пъти.

Нататък Браун подобри представянето си на начален удар и намали неточностите, но това му стигна да поддържа равенството само до средата на втория сет.

„Само Григор, але!”

Димитров изкова днешния си успех под съпровода на мощни викове от български фенове по трибуните. Талантът ни награди скандиранията „Само Григор, але!” с изключително агресивна и зрелищна игра, цели 30 уинъра и още няколко изящни удара.

При 4-3 Григор вдигна темпото в разиграванията, а двойна грешка на световния №90 направи резултата 0-40. Браун отрази и трите брейкпойнта с няколко куршума от сервис, но Димитров продължи да упорства и все пак проби. И точно когато часовникът сочеше 59 минути от началото на мача, българинът поведе с 2-0 сета.

В третата част Браун за пореден път подари брейкпойнт на нашето момче с двойна грешка и Григор поведе с 3-2. Пробивът тотално смачка съпротивата на германеца, а Димитров набързо взе следващите три гейма и приключи мача.

Във втори кръг той ще се изправи срещу Лукаш Лацкo, който победи Максимо Гонсалес с 3:2 сета(4-6, 6-2, 7-5, 6-7(4), 6-1).

Григор Димитров няма мачове с Лацко на ниво ATP, но има една победа с 7-5, 6-3 на чалънджър в Орлеан, Франция.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията