Григор Димитров: Очаквах да е трудно, но започнах отлично

Българинът се радва на сериозна подкрепа от феновете

Sportinglife
Sportinglife 08:15 ч., 19 Яну 2015
0
336
Getty Images

Григор Димитров сподели впечатленията си след мача от първия кръг на Australian Open, в който надигра убедително Дъстин Браун.

"Това бе едно наистина добро начало за мен. Разбира се, очаквах да е трудно. Условията бяха добри, но беше и ветровито. Мисля, че за всеки е трудно да напипа ритъма си и да свикне с корта в първите мачове", каза Димитров.

"Никога не е лесно срещу Дъстин, но знаех какво трябва да правя. Най-важното е, че излязох на корта събран и спокоен. Не мисля, че му оставих шансове да играе играта си и да използва най-добрите си удари. Мисля, че това го разколеба. След няколко пробива, осъзнах, че мачът върви добре за мен, но трябваше да остана фокусиран", добави той.

Първата ни ракета се радва на сериозна подкрепа, а освен наши сънародници, живеещи в Австралия, той е фаворит и на доста от местните фенове. До голяма степен това се дължи и на треньора му Роджър Рашийд.

"Винаги се радвам на чудесна подкрепа в Австралия. Понякога се чувствам като местен, когато видя всичките тези хора на корта, които викат за мен. Това определено помага и стимулира. Специално българските фенове не ги познавам лично, но мисля, че бяха тук и миналата година и е чудесно да ги видя отново", каза Григор.

"Кортовете са бързи. По време на загрявката бе тъмно и студено и се питах: "Господи, така ли ще бъде цял мач?". След това обаче стана слънчево и приятно, но и доста ветровито", сподели впечатленията си от условията родният тенисист.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията