БФС е като бай Ставри - строг, но справедлив... И обича майтапите

Свастиката била вдигната, но бързо свалена. Доста логично

Динко Гоцев
Динко Гоцев 15:15 ч., 03 Май 2017
0
4826

"Мирише ми на командировка в Софийския Централен Затвор… От мен един съвет: килия 213, вторият етаж, южното крило. При бай Ставри… познавам го лично… Човекът е строг! Но справедлив. Много обича майтапите."

Култовата реплика на Тодор Колев от великия български филм "Опасен чар" вероятно сте чували безброй пъти. Няма как - тя е парола, символ.

Е, имаме си "бай Ставри" и в нашето ежедневие, като в ролята му е Българския футболен съюз. Или по-скоро - Дисциплинарната му комисия.

Тя е също толкова строга и справедлива, както я описва героят на Тодор Колев, за да сплаши събеседника си. И също толкова реална... Просто я няма.

Дисципа се събра и набързо реши сложния казус с наказанието на Левски за вечното дерби с ЦСКА (0:3) в събота.

За ударени треньори на скамейката плюс свастика, издигната от феновете на "сините", глобата е общо 22 300 лева. А и затваряне на сектор А на "Герена" за домакинството срещу Лудогорец на 17 май.

Така - дотук нищо нередно.

Освен, че само фиксираното наказание за свастиката в правилниците на БФС е 37 500 лева. Сега обаче е наложена само наполовина, защото "появилата се свастика е била свалена веднага".

БФС – ни строг, ни справедлив

Решенията за наказанията на Моци, ЦСКА и Литекс са скандални и показват слабост

Това е челен опит в световния футбол, но БФС изобщо не се притеснява да е пионер в каквото и да е. Вдигнали свастиката, ама я свалили.

Има си хас да остане цял мач вдигната, че то на някой ще му се откъснат ръцете от умора. Това е толкова абсурдно, че със сигурност е смешно и се сещаме за бай Ставри. Той обича майтапите, нали не сте забравили.

Шефът на комисията Юрий Кучев е ръководител на тази малка и пародийна организация, която от години разсмива с решенията си. То не бяха въртели и сукания да се избегнат санкции на силните на деня (Моци от Лудогорец, грандовете, ръководители от водещи клубове), не бяха отлагания на заседания, прехвърляне на топката на някаква въображаема нова и специална комисия по казуса с изваждането на Литекс от "А" група - ясен и лесен, принципно.

Но тук няма никакви принципи, разбира се. Кучев и компания просто са като бай Ставри - плашат с тях клубовете, удрят печати на решения с дебели глоби, събират милиони в касата на БФС, но погазват и вият правилата както си искат.

От тях има толкова полза, колкото и от полицаите, претърсващи на входовете на стадионите феновете. Защото тая свастика някак е вкарана на трибуните.

А после и е вдигната. Снимки има по агенции, тв кадри - навсякъде.

Но... Строгите и справедливите от групата на Кучев са я видяли само наполовина.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията