Цветана Пиронкова потегли победно в Мелбърн

Цветана Пиронкова даде само 4 гейма на Уотсън в Мелбърн

Доминика Цибулкова е следващата съперничка на Пиронкова

Sportinglife
Sportinglife 07:45 ч., 20 Яну 2015
0
193
Getty Images

Цветана Пиронкова потегли с победа на старта на тазгодишния Australian Open, след като отнесе Хедър Уотсън с 6:4, 6:0.

Доминика Цибулкова е следващата съперничка на Пиронкова

Цветана Пиронкова излезе в юбилейното си десето участие на Australian Open, където има две отпадания в на старта през 2007-а и 2013-а, но никога не е преминавала втори кръг. В осмия си опит да го направи, българката ще се изправи срещу миналогодишната шампионка Доминика Цибулкова, която победи Кирстен Флипкенс с 3-6, 6-3, 6-1. Баланс от 1-7 стряска Пиронкова преди срещата с Цибулкова. За последно Цвети игра със словачката миналата година на Турнира на шампионките в София, когато Цибулкова се наложи с 6-3 7-6(6).

В шестия им двубой в двубой в професионалния тур двете се представиха на откровено посредствено ниво.

От Пиронкова и Уотсън се очакваше доста по-качествена продукция, след като британката грабна трофея в Хобарт, а първата ни ракета заслужи полуфинал в Сидни със страхотна игра и 6 поредни победи.

Цвети оцеля в един изключително странен дори по стандартите на женския тенис откриващ сет.

Във всеки един от първи пет гейма имаше брейкпойнти, като Цвети поведе с 2-0, допусна изравняване а после дръпна с два пробива до 5-2.

Тогава Уотсън, без да беше дала признаци за каквито и да било здравословни проблеми, взе медицински таймаут.

След него Пиронкова тотално излязе от ритъм и набързо наниза няколко непредизвикани грешки, с които подари рибрейка на съперничката.

Цвети обаче не сбърка при втората си възможност и приключи сета с 6-4 на свой сервис след цели 53 минути битка. В него българката записа едва 1 уинър и нито една непредизвикана грешка срещу 2 печеливши удара и 5 грешки на Уотсън.

Пиронкова светкавично проби на старта на втория сет, а после се върна от 0-40 и след общо четири отразени брейкпойнта увеличи аванса си до 2-0. Този гейм сякаш смаза тотално волята да битка на Уотсън и тя просто доигра сета без да вземе нито гейм повече.

В целия мач нямаше дори едно излизане на мрежата, като общата статистика на двете сочеше едва 5 уинъра и 6 непредизвикани грешки за час и 23 минути на корта.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията