Стадион в морето и 170 000 туристи за финала в Кардиф

За първи път в историята ще има и сканиране на лицата на феновете на входовете

Sportinglife
Sportinglife 08:10 ч., 26 Май 2017
0
8656

Стадион в залива, който си е в открити води.

Мост, който да води ВИП-персоните от парка Бут до стадион "Принсипалити", за да не се налага да влизат в задръстванията на "Кардиф роуд".

52 антитерористични пункта.

Къмпинг с над 20 хиляди места в края на града.

Фейсконтрол в пълния смисъл на думата, какъвто досега не е виждан на футболен мач.

Всичко това се чака в Кардиф на 3 юни, когато Реал и Ювентус ще определят шампиона на Европа. Градът в Уелс, който има по-малко от 400 000 жители, чака и над 170 000 туристи за мача.

Не повече от 70 хиляди от тях са с билети. Останалите ще пият бира, ще налетя в бизнеса в града над 70 милиона лири за няколкото дни престой, ще спят под открито небе или в палатковия лагер, подготвен за някои.

И ще искат победата на своите - едните ще жадуват 12-ата на Реал, останалите - третата на Юве...

Това ще е един съвсем различен финал от всички досега.

Естествено, акцентът пада и върху мерките за сигурност срещу тероризъм, след като в града от три седмици се издига специална ограда около стадиона, откъм река Таф.

Гледката е странна за местните, като Кардиф е известен като спокойно място, а уелските му жители - като типове, които са усмихнати и добродушни хорица.

На четирите пункта за пропускане на феновете в стадиона ще минат и проверка със сканиране на лицето. Техниката струва над 200 000 лири и бе купена от полицията в Кардиф по искане на УЕФА.

Тя е подобна на тази от филмите за Джейсън Борн или, примерно, "Мисията невъзможна". С нея ще се знае самоличността на всеки, влязъл на трибуните. За да е по-лесно разпознаването, ако се случи... Да се надяваме, че няма да има нужда!

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията