Часовникът на историята удари 12 за Реал

Мадрид и Кристиано Роналдо спечелиха паметен финал, разгромявайки Ювентус с 4:1 и дублираха титлата си

Sportinglife
Sportinglife 21:45 ч., 03 Юни 2017
0
4970

Реал Мадрид посипа от магическия си прах върху купата, която му принадлежи по право.

С 4:1 над един страшно силен Ювентус, Краля на Европа показа кой кой е в турнира, наричан незнайно защо шампионски.

Време е да го прекръстят - това е Надпреварата на мадридизма, защото Белия балет я печели за 12-и път, при 61 издания. Феноменално!

Мадрид може и да не бе ставал пет години шампион у дома допреди две седмици, но в Европа за този период вдигна 2 титли. Сега дублира - първи от 1990-а, като затвърди и своя миниепоха - три трофея в четири сезона.

Този Реал на Зинедин Зидан е ужасно силен и с могъщо привличане към купите, какъвто бе и онзи от 50-те. А френският треньор има във визитката си две победи в Шампионската лига само за 502 дни. На някои им отнема цял един живот да вдигнат дори веднъж тази велика купа с Големите уши.

Реал обаче е друга бира в този турнир. В Кардиф вилня един суперотбор, победил друг такъв. Резултатът може да подлъже, че разликата в класите е била голяма. Така беше след 60-ата минута, когато и огромният опит даде предимство на Мадрид.

Напрежението скова Юве, който си изгражда репутация на губещ финали отбор.

Пет пъти го прави от 1996-а насам. Не се получава, нещо се случва в последния мач. Реал е губил за последно финал през 1981-ва.

Кристиано Роналдо сложи началото, както подобава на човека, извел Балета до финала. Португалският ас направи уникален турнир с хеттрици срещу Байерн и Атлетико по пътя до Кардиф. Сега се ограничи "само" с два гола.

Откри за 1:0 с марков кинжален удар. Вкара и за 3:1 отблизо, изникнал на точната позиция.

Освен Роналдо в тази вечер блестяха ярко Иско и Модрич, побъркали халфовата линия на Юве. Не, не - не е правилно да ги отличаваме. Блестя отборът. Както е вече година и половина при Зидан.

Реал е първият клуб, стигнал 500 гола в Шампионската лига. Вкара го Кристиано в 20-ата минута. Седем по-късно Марио Манджукич изравни с шедьовър през глава и финалът се катурна в пропастта на пълната неизвестност. Първото полувреме бе на висока скорост, атрактивно, агресивно и равностойно.

Второто - нищо подобно. Реал бе пълен господар.

Каземиро вкара с рикошет, после Роналдо довърши Старата госпожа. Накрая вкара и Асенсио. Добрият стар Буфон... Отново не стигна до тази купа, пак без да е направил някаква грешка или слаб мач.

Юве се задоволява с дубъл у дома, но пак не успя в Европа - пет загубени финала за 21 години е травма.

Реал е машина с 4 титли само през новия век, три в последните 4 години.

Роналдо е изумителен - първият играч с голове в три различни финала, откакто турнирът се казва Шампионска лига. И с четвърта купа!

Чака го и пета "Златна топка", трудно ще му я вземат след такива изяви в решителната фаза на надпреварата. Останалото са подробности.

Реал на Зидан печели по един трофей на всеки 102 дни, а в следващите 6 месеца може да вдигне суперкупите в Испания и Европа, както и Световното клубно първенство.

Не е ясно колко луд трябва да сте, за да заложите срещу този отбор. Той просто е като обратният полюс на магнита за всичко, що е купа във футбола.

Привличат се и се обичат.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията