Накъде, Кристиано?

Новината за това, че КР7 иска да напусне Мадрид, напомня онази за Меси отпреди година

Sportinglife
Sportinglife 17:20 ч., 16 Юни 2017
0
4210

Кристиано Роналдо си тръгва от Реал.

Новината гръмна с детонация откъм Португалия, отекна в Мадрид, разтърси и Европа, а в Англия сякаш взривът избухна с нова сила.

В родината на аса "А Бола" написа, че Роналдо не иска повече да играе в Испания заради обвиненията, по които ще отговаря за над 14 милиона евро, "пропуснати" данъци.

В късния следобед "Марка", нещо като официоз на Реал и считан за информационнна агенция номер едно на Кралете, потвърди с половин уста, че нещо има. Кристиано май наистина е казал на клуба, че иска да си ходи.

Новините, слуховете, информациите от този ден около един от двамата най-силни играчи в света напомнят удивително онези от една утрин преди почти точно година.

Тогава обаче каталунската преса с треперещи пръсти пишеше как аржентински и други източници, близки до Лео Меси, говорят за това как другият най-добър играч в света си тръгва от Барса, обиден на страната и данъчните и власти. И той бе заобиколил туй-онуй в данъчните си декларации и отиде на съд, че и го признаха за виновен с условна присъда.

Тогава обаче разумният глас на Жоан Лапорта, бивш президент на Барса, каза в интервю - Меси няма да иде никъде, просто си вдигна условията пред клуба за новия договор.

И си циментира статута на незаменим - ход, който и в политиката работи нерядко.

Хвърляш оставка и заплашваш с напускане, за да ти се молят да останеш.

Сега Роналдо - по тази или друга причина, също си играе картите умно. Това е като в покера - блъфовете са адски силно оръжие, но само ако си много добър в тях и знаеш как да ги използваш.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията