Мачът на бъдещето с 500 милиона евро по терена

Испания - Португалия на европейското за младежи бе урок по футбол от някои от най-големите таланти на играта

Sportinglife
Sportinglife 07:50 ч., 21 Юни 2017
0
7532

Европейско първенство за младежи.

Не е точно като да си оставите бирата в парка с приятели, разходката и вечеря на въздух с гаджето или детето, в юнските вечери, за да не изпуснете мачовете.

Да, ако обичате футбола, можете да видите някой талантлив тип, който да запомните като име, а има и вече познати футболисти. Но не е като да си кажете: Зареждам с бира и няма да изпусна и минута пред телевизора.

Е, във вторник вечер се игра един мач, който не бе за изпускане.

Двубой, който надмина като качество и съдържателност на играта доста от плявата, играна през сезона дори на ниво най-силните пет вътрешни първенства в Европа, или евротурнирите поне до елиминациите.

Това бе мач на бъдещето, игран от футболисти, които в следващите 5-10 години ще катерят по различен маршрут, с различни емблеми на гърдите и до различни подножия, пътя към върха в играта. Беше зрелище, което трябва да съжалявате, ако не сте гледали.

Португалия и Испания се срещнаха в група В, като преди европейското УЕФА посочи този мач, както и Германия - Италия в група С, за събитията на първата фаза.

BBC пък написа в превюто си за турнира, че испанците отиват на европейското до 21 години в Полша със състав, който изглежда "най-силен в цялата история на тези турнири". Пълен с хора, които играят на най-високо ниво в мъжките отбори на клубове, диктуващи модата в страната и Европа.

Е, и още един аргумент, защо си струваше да седнете пред телевизорите - сайтът transfermarkt изчисли преди турнира, че отбора на Ла Фурия струва около 265 милиона евро, а португалският - 124. Към 400 милиона евро талант на терена!

О, не. Не са 400. Поне 500 са. Защото стойностите в платформата transfermarkt са точни като пазарна стойност, но ако се стигне до реални оферти и преговори, цените на повечето от тези момчета ще са далеч по-високи.

Дотук с превюто. С причините, които в главата на един футболен запалянко можеха да го накарат да гледа мача.

Първи сигнал.

От едната страна Ектор Белерин (титуляр в Арсенал), Жерар Делоуфеу (титуляр в Милан, но скоро вероятно пак ще е в родната Барса), Саул Нигуес (основен играч на Атлетико), Марко Асенсио (генийчето на Реал, което вкара и на финала в Шампионската лига), Сандро (голмайстор на Малага, отива за големи пари в Евертън), Джони Кастро (много силен сезон в Селта, спрягат го за Барселона)...

На пейката на испанците се оказват Денис Суарес от Барселона и звездата на Билбао - Иняки Уилямс.

Насреща: Ренато Санчес - носител на наградата "Браво" за миналата година, сега в Байерн, европейски шампион с първия тим на Португалия от 2016-а. Сочен за феномен. Рубен Невеш (капитан на Порто на 20 г.), Гонзало Гуедес (ПСЖ го купи от Бенфика за 25 милиона евро), Жоао Кансело (титуляр във Валенсия), Брума (с 12 гола за Галатасарай през сезона)...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията