Предателю Джоел, защо го направи!?

Феновете събраха пари, за да може Екзитър да му плаща. За благодарност той отиде при врага

Sportinglife
Sportinglife 07:00 ч., 27 Юни 2017
0
6962

Защо, по дяволите, Плимут?! Не можеше ли да приеме офертата на Нортхемптън? Или на Джилингам, та дори и на Питърбро.

Но не - отиде в Плимут и заяви при представянето, че е щастлив в този "чудесен клуб"...

Отвратително предателство. Децата в Екзитър няма да имат спокойно лято. Защото никое дете не обича да губи героите си.

Джоел Грант е на 29 години и ще ви разберем напълно, ако не сте го чували до днес. Нападател на Ямайка, подвизава се в Англия от 2005-а, когато Уотфорд го взе в първия отбор едва на 17 години.

Историята му бе романтична за тамошните фенове - момчето им напомняше на Джон Барнс, тръгнал пак от Уотфорд за големия футбол в началото на 80-те. Разликата - Джоел е роден в Англия, просто семейството му е от Ямайка.

Принца на дрибъла - така го кръстиха три години по-късно в Крю Аликзандра, където за първи път получи доверието да е титуляр.

Вярно е - по долните дивизии на Англия не е лесно за техничен бързак, но Джоел се справяше отлично.

Мина през Уикъмб, после и през Йоувил, навсякъде бе ярък с техниката си и дрибъл, нетипичен за долните дивизии, и оставяше отлични впечатления у феновете.

Но си тръгваше - къде заради финансови проблеми, къде заради изтичане на договора и по-добра оферта като свободен агент. И още нещо ключово - никъде не получи шанса да е титуляр всеки мач през сезона.

Средно игра по 23 пъти на година, тоест - в половината мачове. Отличен с голове и асистенции в събота, разочароващ и незаинтересован в сряда...

Преди 2 години напусна Йоувил и Екзитър пожела да го привлече. Трябваха 30 000 лири, за да се събере сумата за заплатите му.

Пое ги тръстът на запалянковците, наречен "1931". Всеки месец членовете му внасяха по 19 лири, за да се плаща заплатата на крилото от Ямайка, което бе още една причина техничарят да стане по-специален за запалянковците на стадион "Сейнт Джеймс Парк".

За два сезона изигра 46 мача - отново средно по 23, както е и в цялата му кариера. Непостоянен, но гениален в силните му моменти, Джоел си навлече гнева на феновете на финала на плейофа за влизане в Лига 1 на "Уембли" през май, като бе толкова отчайващо разпилян, че бе сменен в 57-ата минута.

Това сякаш е преляло чашата на търпението на своенравния тип от Ямайка. Екзитър падна с 1:2 от Блекпул и не стигна до промоция, а договорът на Грант изтече.

И той... избра от петте оферти на тимове от Лига 1, които имаше на масата, тази на Плимут Аргайл!

"За Бога, само не избирай Плимут", написаха в twitter хората от тръста. Същите, които му плащаха заплатата в първия сезон и го направиха местен любимец.

Двата клуба имат вековна вражда, като разстоянието между градовете е 36 мили (под 60 км).

"Това е голям клуб, радвам се, че ще играя с Аргайл в Лига 1", наля масло в огъня Джоел.

"Доста глупаво решение", коментира директор в Екзитър пред местния вестник.

"Нищо особено, той и без това не бе основен играч", добави Джулиън Таг, който е изпълняващ длъжността председател на клуба и е от квотата на тръста.

Но е ясно - феновете се чувстват предадени. "Пожелаваме ти да се контузиш още през лятото", имаше сред съобщенията, които се появиха в профила на играча в социалните мрежи. Наложи му се да изключи коментарите.

Да, Джоел Грант разпали страстите в областта Девън с трансфера си. На 29 години той няма да става тепърва Лео Меси, нито някога е бил.

Плимут не е сред най-амбициозните отбори и едва ли ще търси промоция...

Просто предаде доверието и обичта на хората, които го приеха като свой и му плащаха заплатата от джоба си.

Ех, Джоел... Защо не отиде в Нортхемптън!?

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията