Пет важни казуса за сезона на Юнайтед

Имената на Лукаку и Де Хеа са важна част от въпросите, както и ще има ли пак пълен успех на пазара

Sportinglife
Sportinglife 16:30 ч., 14 Юли 2017
0
4126

Манчестър Юнайтед отново удари гръмко на трансферния пазар, извади 30 милиона лири за защитника Линделоф, разтърси света със 75 (без бонусите) за Ромелу Лукаку и не мисли да спира дотук.

Все пак, когато Сити вади по 50 милиона за крайни бранители, какво тук значат някакви си 75 милиона за деветка, която вкарва много!?

Но не всичко става само с пари. И успехът на отбора на Жозе Моуриньо зависи от няколко фактора.

1. Какво е успех? Какви са целите?

Наистина първият въпрос, от които произтичат останалите, е: Какво ще бъде категоризирано като успех за Юнайтед - титла, влизане в топ 4, атака на трофея в Шампионската лига?

Но отговорите тук дават клубът и Специалния. Вероятно е време след 4 години без дори участие в битката за първото място, това да е абсолютен приоритет за клуба, който командваше парада и бе приел титлата на Висшата лига за своя собственост в продължение на 2 десетилетия.

Но за да стане, ето четири следващи въпроса.

2. Ще натежи ли цената върху Лукаку и какво става с Рашфорд и Марсиал при неговото идване?

За 75 милиона лири си купуваш класа, а и говорим за доказан голмайстор във Висшата лига. Но не и в клуб от ранга на Юнайтед. Цената може да тежи, а на Жозе да се налага да обяснява дълги месеци, че тя няма значение - както беше в случая с Погба. Но нищо чудно Лукаку да влезе в коловоза на головете бързо, с което да даде голяма скорост на отбора.

Проблемът с Рашфорд е, че не се вижда как ще играе до белгиеца. А това би било твърде жалко, с оглед на страхотното развитие на младока миналия сезон и как изглеждаше младият англичанин в края му. Думата е "готов".
Минивъпрос към въпроса: Какво ще се случи с Антони Марсиал в тази компания в атака?

P.S. - А се заговори, че Златан също ще преподпише в средата на сезона, тогава топнападателите с голямо его, заплата, статут и възможности стават четирима. Как ще работи това?

3. Ще остане ли щастлив Жозе от трансферните битки?

Моуриньо бе готов (на устата му беше) да критикува изпълнителния директор и вицепрезидент Ед Уудуърд в бездействие на пазара. Но тогава босът извади заек от ръкава, изпревари Челси за Ромелу Лукаку и ощастливи Специалния.

Но това може да е краткотраен флирт, а не любовна история, ако Уудуърд се провали с останалите трансферни цели, набелязани от португалския ловец.

А те са поне две и не струват евтино.

Миналото лято Моуриньо получи всичко, което искаше - четирите мишени бяха поразени (Погба, Златан, Байли и Мхитарян).

Ако и сега се случи, двамата ще са почти като влюбена двойка в романтичен филм. Ако ли не, Жозе няма да спести с хапливия си език нищо на шефа. Той не обича да не става неговото.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията