Последният танц на Тризъбеца бе в Маями

Барселона отново победи Реал - този път за историята, в Маями

Sportinglife
Sportinglife 06:10 ч., 30 Юли 2017
0
4234

Неймар-Суарес-Меси.

Триото на смъртоносна голова хватка отново показа магията си, като Барселона повали Реал Мадрид с 3:2 в исторически мач. Да, предсезонен, контролен... Само не го наричайте приятелски.

В Маями шоуто бе пълно, зрелището на терена - като за Ел Класико, а встрани от него - в американски стил с изпълнители като Марк Антъни на почивката и звезди като Леброн Джеймс и Тайгър Уудс във ВИП-местата.

Барса отново би Реал с резултата, с който го направи преди 3 месеца в първенството на "Сантяго Бернабеу".

Естествено, този мач нямаше стойност на точки в Примера, елиминиране за Купата на краля или в Шампионската лига.

Той бе за Купата на шампионите, летен турнир на грандовете от Европа. Последният такъв двубой на двата големи съперника бе през 1991-ва, когато си оспорваха трофея "Десафио Тотал" в две срещи.

Това бе последното шоу на МСН - триото на смъртта в атаката на Барса. Днес или утре Неймар ще обяви, че отива в ПСЖ. Ще се разпадне нападение, което твори на терена и прави каталунците заплаха от колосални мащаби.

2 минути и 55 секунди отне на Лионел Меси да направи това, което ... прави Меси. Да вкара на Реал. Пое топката вдясно, стреля като на шега и след рикошет в крака на Варан - 1:0. Маями видя 24-ия гол на гения в Ел Класико, дошъл само 3 минути след предишния (вкаран 5 секунди преди края на добавеното време през април за 3:2).

На таблото пишеше 6 минути и 9 секунди, а Барса вкара отново - Иван Ракитич използва пас на Неймар, стреля остро и ниско - 2:0. Пълен шок за Реал, който бе без Кристиано Роналдо, но с всички останали звезди.

Ел Класико си беше като всеки път. Зрелище с много положения и индивидуална класа от друга планета.

В 14-ата минута Мадрид отвърна. Матео Ковачич се освободи от Пике пред дъгата на наказателното поле и стреля в долния ъгъл - 1:2. Почти веднага Карим Бензема не успя да изравни от добра позиция, а после дойдоха 10 вихрени минути за Барселона - Неймар не вкара абсолютно сам срещу вратаря, а Меси два пъти стреля неточно от (за него) стопроцентови ситуации.

Реал изравни с поредния шедьовър в мача.

Марко Асенсио поде контраатака с 200 км/ч, размени пас с Ковачич, пое топката сам срещу вратаря Силесен и го препарира с нисък и точен удар в близкия ъгъл.

Като на видео игра. И само за 36 минути.

Но точно архитипът на каталунската омраза към Мадрид се намеси - Пике вкара в 50-ата минута с елегантно изпълнение от въздуха, оставен непокрит след статично положение.

Пет гола за 50 минути. Класика.

Дойдоха най-красивите минути. Неймар два пъти изпусна, като в единия случай мина и вратаря, но не уцели.

Реал отвърна с два отлични шанса, но Силесен правеше чудеса. Между 50-ата и 65-ата минута Ел Класико бе ураган от голови положения.

10 минути преди края Иско сякаш изравни, но Силесен пак спаси, с една ръка. Последният шанс за Мадрид бе фалцов удар на Дани Себайос, който мина на сантиметри от горния ъгъл.

66 014 зрители видяха шоуто наживо на стадион "Хард Рок". Това си беше хеви метъл футбол на арена с подходящо име. Американец се похвали в социалните мрежи, че е платил 13 358 60 долара за два билета на първите редове.

На терена Барса имаше предимство в своя си стил, владееше топката и я раздаваше с компютърна точност. Каталунците направиха 634 срещу 373 паса, като заковаха статистиката на 90 % точност.

При смяната на Неймар в 73-ата минута се чуха и освирквания от орсите барселонисти по трибуните. Меси прегърна Ней, но е тъжно...

Защото е за последен път.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията