14 дни в страната на детските мечти - Барса

Campus Barcelona 2017 събра 60 деца, които тренираха в клуба, видяха "Камп Ноу" и "Ла Масиа"

Sportinglife
Sportinglife 14:10 ч., 03 Авг 2017
0
2380

14 дни в страната на детските мечти - Барса

Две седмици в страната на детските футболни мечти. Случи се, и то на хлапета от България, които се докоснаха до един от най-големите клубове на нашето време - Барселона.

Campus Barcelona 2017 заведе за втора поредна година момчета и момичета в Каталуня. Този път 60 деца се записаха и тренираха в екипи на Барса с наставници от клуба. Видяха музея с всички купи и история, стъпиха на огромния и покрит със слава "Камп ноу"...

Имаше и деца от целия свят в групата, организирана иначе у нас.

Четири момчета от Русия, Франция и Словакия, както и двама луди по футбола български малчугани, чиито семейства живеят в Кипър и САЩ, се включиха в детския тренировъчен лагер под крилото на Барселона.

Дневникът на Campus Barcelona 2017

Всичко започна в неделя вечерта, на 16 юли за първата група, на 23 юли за втората.

Тренировъчният режим бе като на голям отбор.

От понеделник до петък, всяка сутрин от 9 до 10,30 ч децата имаха занимания на стадион "Миниестади", където ги наставляваха треньори от Барса, както и бивши играчи на клуба.

Всяко от хлапетата получи екипировка на клуба, а игрищата са тези, на които се готвят и юношеските формации на каталунския гранд. Тук са стъпвали звезди, които днес гледаме в най-големите мачове на планетата.

Следобедните тренировки от 17,30 до 19 ч бяха на стадион "Вила Олимпика".

Ключово бе, че футболните знания бяха предавани на децата на английски език - на него се водеха тренировките от наставниците. В добавка с уроците по испански, които са част от организацията на Campus Barcelona, децата реално "играеха футбол на два езика" по време на престоя си в Барселона.

Най-радващото е, че хлапетата от България почти не се нуждаеха от помощ и превод, а разбираха указанията на треньорите.

След сутрешната тренировка в четвъртък групата отиде до Ciudad Deportiva Joan Gamper - тренировъчната база на първия отбор, дубъла и младежките формации. Тук всеки ден тренира Лео Меси, лицето на този мегаклуб и любимец на повечето от децата в българската група.

Бе организирано и посещение на Спортната Академия на Барселона, както и пансиона в "Ла Масия", считан за люпилня на таланти. Оттук са минали Меси, Шави, Пике, Валдес, Пуйол...

Куриозно, децата стигнаха от "Миниестади" до базата на Барса с автобуса, който традиционно превозва първия отбор на Еспаньол. В момента возилото се оказа свободно, след като асовете на втория каталунски отбор още бяха във ваканция.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията