От сутринта вие сте похарчили повече от Тотнъм

Липсата на активност на трансферния пазар може да се окаже плюс, а не минус за отбора на Почетино

Sportinglife
Sportinglife 12:55 ч., 09 Авг 2017
0
7707

Балансирани, подготвени отлично, със силни единици на всяка позиция и отличен мениджър, те отново няма да играят поддържаща роля.

Да станат шампиони ще е трудна работа, най-вече заради 3 фактора.

- "Уембли", където Тотнъм ще домакинства в сезона преди да е готов новият му стадион, не е толкова комфортен за отбора и плашещ за гостите, както бе старият и сгушен "Уайт Харт Лейн". Размери на терена, пространство, цялостно усещане - всичко е различно и се видя миналата есен в Шампионската лига.

- Алтернативи в атака реално липсват за сериозни мачове, ако нещо се случи с Хари Кейн. Кореецът Сон може да изнесе двубой, да реши с гол или асистенция, но Тотнъм с него и Винсент Янсен в нападение на "Олд Трафорд" или "Стамфорд Бридж" няма да е в добра позиция.

- Бог да пази Тоби Алдервайрелд и Ян Вертонген от травми.

Истината е, че ако Тотнъм има в 32-36 мача от сезона най-добрите си 11 на терена, реалистично би трябвало да е в едно от първите две места в класирането. Тук-там няма да стига по някой гол или ще натежи инкарисан такъв, но отбор с Лорис, Алдервайрелд, Вертонген, Роуз, Дайър, Ванаяма, Дембеле, Деле Али, Ериксен и Кейн на игрището е достатъчно силен, да бие у дома и навън повечето отбори в Лигата.

И го прави две години поред.

До края на трансферния прозорец има още време и най-вероятно първите редове на този материал няма да имат същото значение до края на седмицата или през следващата...

Тотнъм не бърза да харчи, къде притиснат и от големите разходи по новия стадион (сходна ситуация имаше с Арсенал преди десетилетие), къде и заради факта, че Почетино си харесва това, което има.

Напусна единствено Кайл Уокър, открито посочен и за "гнила ябълка" в съблекалнята, а и платен с астрономическите за десен бранител 53 милиона лири.

Обобщено с няколко думи.

Знаем, че "Тотнъм винаги се срива и проваля", това е една от запалянковските мъдрости, която ти казват с намигване из пъбовете в Лондон, Манчестър и Ливърпул. Приета е за вечно валидна и константна.

Знаем, че "другите се подсилиха и това ще направи разликата" - не спират да го повтарят Джейми Реднап и Тиери Анри в студията на "Sky". Същите, които миналото лято виждаха как "Тотнъм ще излети извън топ 4, далеч зад останалите."

Не прибързвайте. Може и да видим още една стъпка напред от отбора на Почетино.

Всъщност... след трето и второ място, тя може да означава... Просто еретична мисъл, нищо сериозно.

Как ще стане, когато си похарчил 0 лири, нали!?

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията