Войната на таралежите в Левски

Мнението на наш читател за случващото се в клуба, на който е привърженик

Иван Велчев 10:35 ч., 22 Авг 2017
0
1779

Нашият читател Иван Велчев - Крънчара от Стралджа не за първи път пише до Sportinglife.bg с мнение по теми около любимия му Левски. Публикуваме изпратеното ни мнение от него.

Едно време в Левски имаше един директор – треньор (а като гледам напоследък - и танцьор), който ходеше с таралежи под мишниците и не позволяваше абсолютно никакви журналистически обструкции.

Благодарение на неговия висок професионализъм, клубът Левски е в сегашното си цветущо състояние. Той обаче продължава да вярва, че е топ специалист и да се пери пред обективите на камерите като младо петле на селски панаир. Спорно е колко време ще го търпят още, но щом са му се доверили, да си сърбат после попарата.

Към момента в Левски също разполага с едно такова петле, дето само се дуе, ама гласът му нещо не се чува. Помислил се той за голям директор и селекционер, но никой не го бръсне и за лукова глава. Назначават през него треньори, привличат нови футболисти без да го питат, а той само реди мъдри мисли и подскача по ВИП ложите след гол на сините.

Необясним за мене е този гьонсуратлък. Какво е това дебелоочие не разбирам. Абе, човече, легендо, ако имаш малко достойнство хвърляй оставка и се махай докато е време! Абсолютно явно е, че никой не зачита мнението ти и длъжността ти се е превърнала в синекурна такава.

Иначе в Левски нещата са постарому. Ако някой си мисли, че с назначаването на мастит треньор със солидна визитка и привличането на един куп футболисти проблемите ще бъдат разрешени от раз, е в дълбока заблуда.

Няколко отигравания срещу периферни отбори хвърлиха в телешки възторг мнозина. Тежката присъда на специалистите е, че новоселекционираните „жордита” играят пешеходен футбол и времето им е минало като на стар кон кушия и като на дърт вол кирия. Никава скорост, никакъв импулс, никаква изненада.

Да срещу Пирин и Септември номера може и да мине, но в родната ни професионална лига има поне 5-6 отбора, които ще те разкрият веднага. Напълно ясно е защо въпросните играчи са се съгласили да ядат бял хляб в България. Ама харесвал им проекта, ама София била красив град, ама Левски легендарен клуб...

Тинтири – минтири. На пазара в Гърция или Турция тези са обречени. Левски е много далече от истината и само крути и безкомпромисни решения на всички нива биха озонирали състоянието му.

Вън всички послушковци и подлизурковци, назначаване на български треньор с ясни позиции и визия за развитие на клуба, ограничаване на щетите от привлечени чуждестранни ментета и откровени неможачи и реална работа със собствените кадри.

Но това явно няма как да се случи, защото от доста време Левски е зависим от капризите на властимащите и е подхвърлян и предлаган на какви ли не бизнесмени с цел единствено да просъществува, а не да се търси просперитет и връщане на изконните ценности. А как само действат в Лудогорец, с широта и размах!

Бързо освобождаване на несъстоятелния бай Георги, тънък психологически ход с вземането на Херо и светкавична мини селекция за запълване на пробойните след напускането на Паломино и Кафу. И най–вероятно нова, безпрекословно спечелена шампионска титла.

А в Левски?! В Левски отдавна се води войната на „таралежите”. Таралежи, ама без бодли.

* Sportinglife.bg публикува мнението на своя читател без значими редакции и без задължително да е съгласен с мнението му по темите около Левски. Медията ни е готова да публикува и мнения, които не съвпадат с това.

Ако желаете да коментирате случващото се в българския или световния футбол и спорт, пишете ни:

http://sportinglife.bg/become-author

Или чрез съобщение във фейсбук страницата ни на https://www.facebook.com/sportinglifebg/

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията