Да живее Ей Джей и шоуто продължава

Всичко е спектакъл за 30 минути отделяне от ежедневието

Sportinglife
Sportinglife 15:15 ч., 29 Окт 2017
0
1472

Прожекторите светват, завесата пада. 80 хиляди джентълмени са заели местата си - пиесата ще започва.

Или гладиаторската битка, зависи от гледната точка. Героят излиза на популярна мелодия и тълпата пощурява. За секунда хората по трибуните се превръщат от културни персони в най-обикновени човеци - жадни за зрелище. И то ще им бъде предоставено.

"Ооо, Антъни Джошуа", запява стадионът в един глас.

Това е звярът, който чака да му хвърлят поредното парче месо, което да разкъса. За удоволствие на публиката, а тя го боготвори.

Понякога певец лично изпълнява хита си при излизането на Ей Джей. В друг случай стадионът (залата) е взривен от мощна заря, огньове и хиляди мигащи светлини.

Огромни екрани следят всяко движение на шампиона до качването му на ринга. Все пак, тълпата си е платила да види всичко... и то не малко.

Основното забавление в Древен Рим са гладиаторски битки. Роби се избиват за кеф на простолюдието и на Цезар, който с едно движение на ръката си решава техния живот.

Понякога срещу бойците пускат животни - още по-голямо зрелище за тълпата. В редки случаи най-добрите гладиатори успяват да извоюват свободата си. Това ги тласка да излизат на арената... е, и опряното копие в гърбовете им.

Пари. Много пари. Това е разковничето в днешните "гладиаторски боеве". Купуваш си билет - отиваш да гледаш как машината за нокаути ще разнищи поредната си жертва. Изключваме нашенците, които си бяха предплатили, за да гледат Кобрата. Те са прецакани.

Над ринга се извисяват светещи реклами на популярни букмейкърски къщи. Залаганията текат през целия мач, колкото повече - толкова по-добре. Чува се удар по гонга.

Двама здрави мъжаги започват да се прегръщат и да танцуват по ринга. Това е чарът на профи бокса в най-тежка категория. Ей Джей редува леви с десни удари - тъплата крещи. При всяка пауза задължително ни се показва на кой канал да си платим, за да гледаме и следващото страхотно шоу.

Разликата в класите не бива да бъде взимана под внимание. Бойът е почти като този с Кличко. Съперникът е корав и не се дава 10 рунда, а накрая дори милионите пред екраните се оплакват - платили са си за 12 части.

"Съперникът на Ей Джей има голям шанс да се върне в мача - съдията е купен!" Интенет се срива от отзиви в този дух.

Едни мрънкат, че е било спряно зрелището, други празнуват поредната пролята кръв от любимеца . Организаторите също се вълнуват - този път излъгаха още повече хора и взеха нови милиони.

След няколко дни всичко ще бъде постарому. Никой няма да си спомня в кой рунд Джошуа е нокаутирал съперника си.

Във визитката му ще пише 20 мача - 20 победи - 20 нокаута. Никой няма да помни и противника на Ей Джей.

Тълпата ще си купи билет за ново зрелище. Милионите пред екраните ще си платят пореден абонаментен план и за следващия мач. Букмейкърите ще сложат нови коефициенти.

Важното е за 30 минути да избягаме от сивото ежедневие. Да спрем да бъдем джентълмени и да погледаме как един огромен мъж бие друг не чак толкова огромен, какво от това, че предварително знам кой ще спечели.

Понякога си пускаме стари мачове на Майк Тайсън, Ивендър Холифийлд и Мохамед Али.

Въздишаме с носталгия за доброто старо време и отиваме да се редим на опашка.

Пуснали са билетите за следващото зрелище.

The show must go on.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията