Йозил е творец. Не го карайте да работи навръх Нова година

Германецът по традиция се контузва, когато дойдат мачовете около 31 декември

Sportinglife
Sportinglife 12:20 ч., 02 Яну 2018
0
6244

Той е много готин тип. Един от тези във футбола, които всъщност ни карат да си купуваме билети и да гледаме мачове. Това с играта на терена.

Извън него Месут Йозил дава страшно много обратно на обществото, което му даде възможност да стигне върха във футбола.

Не е забравен жестът му да дари цялата си премия от близо 300 000 евро за световната титла с Германия от 2014-а за лечението на 23 болни бразилски деца.

Лице е на кампания за подпомагане на бежанци, работи близо с няколко благотворителни фондации за деца, а на всеки мач на Арсенал у дома има поне двама малчугани във ВИП-ложа, които са там, благодарение на него.

Симпатичен, харизматичен и изключително талантлив, наскоро той бе наречен от футболния гуру Хорхе Валдано "най-добрата десетка в съвременния футбол".

Като цяло, ако сте фен на Арсенал, плюсовете му са десетки. Проблемите му са само два.

Единият - че още няма нов контракт с Арсенал и от 1 януари може да преговаря с който си иска клуб, за да си тръгне без пари от лятото.

Вторият - че не винаги изглежда мотивиран да играе на нивото, което има.

Казано още по-директно: Йозил има проблем с честите мачове в Англия, с времето, с пътуванията около Коледа и Нова година. Не можете да го накарате да играе на 31 декември или 1 януари! Абсурд!

Искате да се обзаложим? ОК - ние слагаме от нашата страна на везната фактологията и историята, а вие - каквито искате аргументи.

Месут подписа с Арсенал през лятото на 2013-а, тоест, за пети път минава през изпитанието "футбол по празниците", толкова типично и любимо на британците.

В първия си сезон играе на Боксинг дей - 26 декември, при гостуването на Уест Хем, спечелено с 3:1. Сменен е в 81-вата минута от Матио Фламини.

На 29 декември го няма в групата навън срещу Нюкасъл (победа с 1:0), на 1 януари пак е вън от 18-те за домакинското 2:0 срещу Кардиф.

Връща се на 4-ти срещу Тотнъм за Купата на ФА, а причината за пропуснатите двубои е травма в рамото.

Година по-късно се възстановява от контузия в коляното, получена през октомври, като на няколко пъти се отлага връщането му. За да играе чак на 11 януари у дома срещу Стоук.

През сезон 2015-2016 г. Арсенал има привилегията да играе на 28 декември и след това - чак на 2 януари, като и двата мача са у дома (Борнемут и Нюкасъл са съперниците).

Йозил е на терена и за двата двубоя. Те са на домашния стадион, не са навръх Нова година...

След година играе отново на Боксинг дей при домакинското 1:0 над Уест Бромич, след което идва съобщение с кодово название illness - болест. Разболява се и се връща на терена чак на 14 януари, пропускайки домакинство на Кристъл Палас на 1 януари и гостувания на Борнемут и Престън на 3-и и 7-ми.

Преди дни игра за драматичното 3:2 срещу Кристъл Палас (28 декември), след което не пътува за ужасното гостуване на Уест Бромич (далечно, студено и дъждовно) на 31 януари - то завърши 1:1.

Спомена се за травма, но каква, къде, колко сериозна... Информация липсва.

Под въпрос е и за дербито с Челси на 3 януари, но... все пак ще са минали 2 дни от Нова година и нищо чудно да видим таланта му в пълна сила на терена.

Просто е трудно да го накарате да работи на 31 декември и 1 януари. Пет от пет дотук в Арсенал, има ли мач на някоя от тия дати (в 4 от петте сезона имаше), Месут не го търсете.

Разберете, Йозил е творец, а не служител.

И такива мачове около Нова година не могат да влязат в разбирането му за това как да с изразява на терена.

Как да накараш един художник да рисува на празник, особено ако не му идва отвътре?

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията