Герои и случки, които може да ви изненадат на световното

Имате ли представа колко слаб е руският отбор? И - защо отново отписват Португалия?

Sportinglife
Sportinglife 09:00 ч., 14 Юни 2018
1
2135

- Молете се за Аржентина. Това може да е големият провал на Меси и компания.

Като чуете фраза от типа "аржентинците имат суперотбор", замислете се.
Нямат.

Вратарският пост е проблем - резервата в Челси Вили Кабайеро ще пази, най-вероятно.

В защита традиционните "хора-цъкащи бомби" тип Талиафико и Рохо са готови да провалят всеки мач. Халфовата линия се крепи на зидаро-мазачите Биглиа и Банега, което е добре за всеки, който залага на линия "над" за картони в техните мачове.

Напред - едно и също. Ди Мария, Меси и Агуеро, които дотук никога не успяха да цъкат заедно като силно нападение. Вероятно и Игуаин, който пък направи всичко възможно да провали три поредни финала - два в Копа Америка и един на Мондиал 2014.

Не се изненадвайте, ако Аржентина има проблем да мине групата с Хърватия, Нигерия и Исландия. Е, ок - може би ще я мине. А нататък?

Трябва Меси да стане Марадона от 1986-а. Единственото утешение е, че това вероятно все пак някога ще се случи - и тогава ще видим футболно чудо.

- Не подценявайте Уругвай и Португалия, те могат да стигнат много далеч.

Организирани, готови на всичко, със силни и опитни треньори. И със суперзвезди в атака.
Ще се изненадате ли, ако Уругвай мине групата с девет точки? А ако елиминира и един-два отбора нататък? Само преди 8 години играха полуфинал, сега не е невъзможно пак да са там.

А Португалия с Роналдо може и финал да играе, защото вече знае как се печели титла.

P.S. - единственият проблем за двата отбора е, че вероятно ще се срещнат преди полуфинала. Единият ще отпадне.

- Бразилия е суперотбор. Но не значи, че ще е шампион.

Две години този отбор не се променя. От 1 до 11 всичко е ясно. Сега отпадна Дани Алвеш, но ще го смени Данило. Машина - силни в защита, невероятни вратари (двама), здрава и креативна халфова линия, супер нападение.

И огромен мотив за отмъщение, разбира се - след 1:7 от Германия на миналото световно. Неслучайно са фаворизирани, няма да е изненада, ако вдигнат купата. Но това е Мондиал - тук никога нещата не стават по най-лесно изглеждащия начин.

- Мексико има Лосано и още качество. Но най-вече - Лосано.

Неговото име е сложно - дали е Ервен или Ървинг, зависи от коя част на планетата го чувате. Но този Лосано на върха на мексиканската атака е опасна личност. Ще се изненадате каква лисица е. Около него бъка от добри играчи и при група с Германия, Швеция и Корея, мексиканците би следвало да минат в елиминациите. Там ги чака вероятно Бразилия, но... Внимавайте за тях. И за Лосано!

- И, накрая... Знаете. Германците...

Германците някак остават встрани от вниманието. Никой не ги описва като суперфаворити, отново. Те изглеждат доста по-постен отбор от 2014-а, няма лидери като Швайнщайгер, нападението също е малко бледичко с един млад и непознат още на голяма сцена Тимо Вернер. Но...

Знаете. Не се изненадвайте, ако пратят едно послание към света с някое 3-4 на нула в групата, а после бавничко подкарят валяка към финала. Макар да е време този цикъл на доминация (12 г.) да поприключи, те са хората, които не бива никога да отписваш.

Прогнозите на Sportinglife.bg:

Шампион - Бразилия.

Полуфиналисти: Португалия, Германия, Испания.

Разочарование: Аржентина.

1 коментара

1 Petar Vuchkov 14.06.2018 11:18:23
0 0

Защо подценявате Сърбите??? Та те станаха световни шампиони до 20 години преди 2 лета. И някои от тези таланти сега са основни играчи в състава на плавите. За мен те ще са голямата изненада!!!

Твоят коментар:

Close Обратно към статията