Писмото на Каспер Шмайхел

Датският вратар посвети силни думи на човека, който построи приказката на Лестър

Sportinglife
Sportinglife 08:05 ч., 30 Окт 2018
0
1565

Каспер Шмайхел, вратарят на Лестър Сити, написа в социалните мрежи писмо. Не до близък човек, не до приятел.

До загиналия в катастрофа с частния си хеликоптер собственик на клуба Вишай Шриваданапраба, който за 8 години изгради отбора-шампион от 2016-а и го утвърди като постоянна величина във Висшата лига.

Нещо повече - и това личи от думите на Каспер. Тайландецът е създал невероятна атмосфера в клуба, който се усеща като здраво семейство.

Ето го трогателното писмо на Шмайхел.

Скъпи господин президент,

Не мога да повярвам, че това се случва. Толкова съм разбит и съкрушен. Просто не вярвам в това, което видях онази нощ. Изглежда напълно нереално.

Трудно ми е да опиша какво значихте за града и футболния клуб Лестър. За инвестициите всички знаят. Но има много повече. Вие бяхте загрижен за всички, за цялата общност. Безкрайните ви жестове на подкрепа за местните болници са незабравими.

Не съм срещал човек като вас. Толкова отдаден, работещ постоянно, деликатен и щедър. Намирахте време за всеки. Няма значение кой беше. Възхищавах ви се като лидер, баща и човек.

Променихте футбола завинаги. Дадохте надежда на всеки, че невъзможното може да стане възможно. Не само на нашите фенове, а на всеки запалянко в света. Колко хора могат да кажат, че са постигали това?

Когато ме привлякохте през 2011-а, казахте ми, че ще сме в Шампионската лига до шест сезона. Вдъхновихте ме, аз повярвах.
Накарахте ме да се чувствам така, че нищо да не ми се вижда невъзможно. Без вас и семейството ви, нищо от постигнатото в Лестър нямаше да се случи.

Дадохте ми изживявания, които се случват само във фантазиите. Сбъднахте мечтите ми.

Най-горд съм от това, че бях част от вашата визия и това семейство, което създадохте. Този град и клубът са семейство. Благодарение на вас. Вечно ще ви бъда благодарен за това.

Сърцето ми се къса при мисълта, че повече няма да ви видя в съблекалнята, че няма да си говорим отвън, преди да изляза за загрявката ми. Разговори за всичко и... нищо. Че няма да се посмеете с момчетата, да заразите с усмивката си отбора.

Ние всички имаме отговорност от днес да ви почетем. Трябва да останем заедно, да се държим здраво един за друг и да подкрепим най-близките ви хора в този ужасен момент.

Искахте най-доброто за нас, имахте визия за този клуб. Трябва да уважим това като продължим да даваме всичко на терена и да сме здраво скрепеното семейство, което вие построихте.

Няма как да разберете колко много значите за мен и моето семейство.

За мен бе чест и привилегия да съм малка част от живота ви.

#TheBoss

Вишай Шриваданапраба купи клуба за 39 милиона лири, изчисти дълговете му и създаде отбор, който спечели най-великата и сензационна титла в модерния футбол - насред акулите на Висшата лига преди 2 години.

В деня, в който Лестър вдигаше титлата през май 2016 г., той отиде и лично занесе чек за 1 милион лири в местна болница. Това е едно от многото дарения, които е направил в града.

Затова и в неделя и понеделник хората отидоха на стадиона, за да почетат паметта на човека, който промени историята и постави техния любим и малък клуб на картата на големите във футбола.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията