Без изненади

Симон Шеп и Дария Домрачева са големите победители в Антхолц-Антерселва

Sportinglife
Sportinglife 08:30 ч., 25 Яну 2015
0
73
Getty Images

Германецът Симон Шеп и Дария Домарчева от Беларус са големите победители до тук от шестия кръг на световната купа по биатлон.

Домакин на състезанията е италианският зимен център Антхолц-Антерселва.

Симон Шеп спечели и двете индивидуални прояви при мъжете – спринта и преследването. Същото, но при жените направи Дария Домрачева.

За Шеп успехът в преследването бе трети пореден.

Той спечели и масовия старт в Руполдниг и доказа, че навлиза във форма. Особено ярко това си пролича в преследването в Анхолц-Антерселва, където германският биатлонист изоставаше с повече от 20 секунди след втората стрелба. Във финалната част на състезанието обаче той успя да изпревари конкурентите си и се пребори за третия си пореден успех.

„Изоставането ми не бе чак толкова голямо след втората стрелба. Знаех, че все още имам шанс да се кача на подиума. Провървя ми, че при четвъртата стрелба пристигнах на огневия рубеж четвърти и можех да следя какво правят конкурентите ми и да поспестя сили за финалния етап от надпреварата”, коментира след третия си успех Симон Шеп.

С победите той изпревари в генералното класиране за световната купа руснакът Антон Шипулин и вече е на второ място.

Лидер продължава да е Мартен Фуркад. Разликата между първия и втория е само 23 точки.

Шемп обаче е лидер в класирането за малкия кристален глобус в спринта. Там германецът има аванс от 17 точки пред втория Фуркад. Шемп остава на трето място в класирането за световната купа в преследването.

Оспорвана вече е и битката за световната купа при жените.

Двата успеха на Дария Домрачева в Антхолц-Антерселва и преди това в масовия старт в Руполдниг направиха разликата между нея и считаната до скоро за фаворит Кайса Макяряйнен вече е само 40 точки.

Дария обаче успя да поведе в класирането за трофея в спринта. В класирането за световната купа в преследването тя отново е втора, разликата е 31 точки в полза на финландката.

„Последното състезание не беше никак лесно. Чувствах, че съперниците ми ме следят. В края обаче имах възможност да се насладя на момента. Що се отнася до стрелбата – предпочитам да съм точна, а не бърза”, коментира биатлонистката.

„Не очаквах, че ще бъда лидер в цялото състезание. Сега продължавам с подготовката за следващите етапи. Ще продължа да тренирам в Антхолц като тук ще получа и подкрепата на семейството ми, с което ще прекарам няколко дни”, допълни още Домрачева.

Стартът в Антхолц завършва с щафетите при мъжете и жените. След двуседмичната пауза най-добрите при биатлонистите ще подновят битката в Новое место.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията