Реал Мадрид - Microsoft

Реал (Мадрид) продължава да чупи рекорди

Испанският гранд подписа договор с Майкрософт

Sportinglife
Sportinglife 09:40 ч., 19 Ное 2014
0
705
Getty Images

Най-скъпооцененият клуб в света – Реал (Мадрид) е на път да стане още по-богат. „Белият балет” успя да привлече като технологичен и маркетингов партньор американския гигант Майкрософт.

Уникалното партньорство включва ексклузивно дигитално съдържание и виртуално преживяване, предоставени на феновете чрез нова дигитална платформа и бизнес решения за повишаване ефективността на работата на клуба.

Финансовите параметри на сделката официално не са оповестени. Но маркетингови експерти, запознати със споразумението, но не оторизирани да го обявяват публично обявиха пред американското издание на Форбс, че сделката е малко по-висока от тази, която бе подписана между друга американска компания – Интел и основния съперник на Реал в Испания – Барселона.

Сделката между каталунците и производителя на процесори бе подписана преди година и е на стойност 125 милиона долара за пет години (или по 25 милиона за година). Реал пък ще получи по 30 милиона долара за четири сезона. Освен това обаче Майкрософт ще участва в модернизацията на стадион „Сантяго Бернабеу”.

Всъщност това не е първият контракт със спортен тим, който Майкрософт подписва. През 2013 г. компанията парафира петгодишно споразумение с американската футболна лига. Сделката бе на стойност 400 милиона долара.

Според испанските медии е твърде възможно заради контракта името на стадиона да бъде променено. Традиция, която вече не е непозната за европейските грандове.

Tова не е първият път, в който се говори за подобна възможност за „Сантяго Бернабеу”. През януари се появи информация, че компанията Кока Кола предлага 80 милиона евро, за да получи правата за преименуване на съоръжението.

Все още не е ясно дали Реал ще сложи лого на Майкрософт на екипите. Така както направиха от Барселона, които поставиха емблемата на Интел под фланелките. Тя става видима когато играч отбележи гол и вдигне фланелката в изблик на емоция.

С договора обаче е сигурно, че Реал ще продължи да бъде най-скъпооцененият тим в света. Според данните на Форбс през сезон 2012/13 Реал е генерирал приходи в размер на 675 милиона долара – повече от всеки друг отбор във всеки друг спорт в света. Повишението в сравнение с година по-рано е 4%

Любопитен момент е, че Барселона, чиято сделка с Катар Еъруейс продължава да е сред рекордните заради сумата от 150 милиона евро, е едва на второ място в класацията. Десетката там допълват Манчестър Юнайтед, Байерн (Мюнхен), Арсенал, Челси, Манчестър Сити, Милан, Ювентус и Ливърпул.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията