Тотнъм срещу Челси на финала за Купата на Лигата

„Шпорите” направиха 2:2 с Шефилд Юнайтед и с общ резултат 3:2 получиха правото да спорят за трофея

Sportinglife
Sportinglife 07:50 ч., 29 Яну 2015
0
500
Getty Images

Тотнъм е съперникът на Челси във финала на турнира за Купата на Лигата в Англия.

Във втория полуфинал „шпорите” направиха 2:2 с Шефилд Юнайтед и с общ резултат 3:2 получиха правото да спорят за трофея.

Първата среща между двата тима завърши 1:0 за Тотнъм.

В реванша Тотнъм поведе след гол на Кристиан Ериксен в 28-та минута. Той се разписа след страхотно изпълнение на пряк свободен удар. Шефилд обаче успя да обърне за кратко развоя на срещата след попадения на 18-годишния талант Че Адамс. Той се разписа в 77-та и 79-та минути, само пет след като се появи на терена като резерва в 72-та минута.

Преднината на Шефилд обаче оцеля само 10 минути. В 88-та Ериксен получи удобен пас от Хари Кейн напредна и бе безпощаден за 2:2. Равенството бе достатъчно на Тотнъм, за да се класира за финалния сблъсък, който ще се играе на стадион „Уембли”.

„Разбира се, че бях притеснен – това е футбол. И в двете срещи показахме, че трябва да играем на „Уембли”, но все пак трябваше да създадем положения, да отбележим и решим срещата. Предоставихме обаче възможности и на съперника да го направи и когато той вкара втори гол за нас стана трудно. Щастлив съм заради играчите си обаче че всичко се разви както трябва. Моите футболисти заслужиха участието си в последния двубой за трофея. Това ще е първият ми финал на Уембли, както и на част от футболистите, но сме твърдо решени да се насладим докрай на момента”, коментира мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията