Анди Мъри отново на финал в Мелбърн

Шотландецът се завръща в "Голямата четворка"

Sportinglife
Sportinglife 15:25 ч., 29 Яну 2015
0
505
Getty Images

За 3 часа и половина на корта, Анди Мъри показа, че е тенисистът в най-добра форма от началото на сезона, класира се за финала на AustralianOpen и се върна в "Голямата четворка" при мъжете.

Шотландецът се разправи с 6:7(6), 6:0, 6:3, 7:5 с Томаш Бердих, който нямаше загубен сет в турнира до момента.

Спечелените 1200 точки за Мъри означават №4 в ранглистата, а ако вземе трофея ще измести Рафаел Надал от третото място.

Анди ще има шанс да се превърне в пърия тенисист, който печели титлата в Мелбърн след три загубени финала.

В началните минути на битката Бердих изглеждаше подготвен за всеки ход на Мъри и контролираше напълно сервис геймовете си, разиграванията, а дори тормозеше съперника със здрави ретури.

Новият треньор на чеха, Дани Валверду, до миналия сезон беше в щаба на шотландеца и жокерът на Бердих оказваше своето влияние в двубоя.

Световният №7 проби за 5:3, а до този момент не беше давал повече от точка на Мъри в нито едно от подаванията си. Но от този момент Бердих започна мъчитеното си пропадане в двубоя. Допусна моментален рибрейк и макар да спаси сетпойнт в тайбрека и да го открадна с 8-6 точки, Мъри усещаше, че идва негово време на корта.

Шотландецът смаза с 6:0 вялата съпротива на чеха във втория сет, която се изразяваше в 1 уинър срещу 12 непредизвикани грешки и едва 10 спечелени точки. В третия сет сервисът на Бердих отново се пропука за 2:4, докато шотландецът беше непоклатим от линията за начален удари и уверено продължи обрата с 6:3.

Преставянето на чешкия бомбардир от начален удар може да се обобщи с факта, че до началото на четвъртия сет той беше забил почти срамните за него 4 аса. Томаш все пак изглеждаше близо до втори тайбрек при 5:5 гейма, когато напрежението отново го смаза и Мъри проби решително. С мощен ас по права Анди "пусна гилотината" и в неделя очаква победителя от утрешния дуел между Новак Джокович и миналогодишния шампион Стан Вавринка.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията